Hur påverkar östrogen har på en kvinna?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-22
Den kvinnliga kroppen producerar naturligt östrogen för reproduktiv och sexuell utveckling. Denna grupp av hormoner reglerar den kvinnliga menstruationscykeln, utan också bidrar till reglering av andra system, till exempel i urinvägarna, hjärt-systemet, och hjälper till underhåll i hud, ben, hår och muskler

Var är östrogen som produceras

äggstockarna hos en kvinna är ansvariga för produktionen av östrogen,? Dock göra binjurarna producerar en liten mängd av hormoner.

Positiva effekterna av östrogen

Östrogen stimulerar inte endast sexuell utveckling samt reproduktion inom kvinnor, det också stöd i att behålla bentätheten, reglerar kroppstemperatur, hjälpmedel i regleringen av produktionen av kolesterol i levern, och hjälper till att bibehålla könsorgan över en kvinnlig livstid.

negativa effekterna av östrogen

Viss forskning har visat att långvarig exponering för östrogen kan öka kvinnans chans att utveckla bröst-och livmodercancer.

östrogen och benskörhet

Östrogen bidrar till att upprätthålla bentätheten hos kvinnor, brister i östrogen, vare sig det är en hormonell obalans eller under klimakteriet, kan minska massan av ben. Denna minskning av benmassan kan resultera i allvarliga frakturer hos kvinnor, särskilt kvinnor som passerat klimakteriet.

Östrogen och hjärtsjukdom

Östrogen är viktigt i en kvinnas kamp mot hjärtsjukdom. Det skyddar hjärtat genom att reglera leverns produktion av kolesterol, vilket minskar mängden plack som kan ansluta sig till artärer.

Östrogen och Alzheimers sjukdom

Eftersom östrogen hjälper till med underhållet av nervsystemet och neurala nätverk i kroppen, östrogen brister öka en kvinnas risk att utveckla Alzheimers. Enligt Health Orchid, det finns forskning som visar att postmenopausala kvinnor som fått östrogen var skyddade från utvecklingen av Alzheimers.

Previous:granatäpple lever rengörningen Next:spastisk cerebral pares hos barn

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till urininkontinens hos kvinnor?
 • hur man klär sig för en total kropp Skanna & ultraljud
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • hur man kan minska kortisolet naturligt
 • hur är navelsträngsblod juveler?
 • graviditet efter gastric bypass
 • hur blod färdas genom det kardiovaskulära systemet
 • hur att mata ditt barn Gerbers barnmat
 • hur saker fungerar: ortodonti
 • mens "frisyr lockigt hår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com