Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-03

förlossningssmärta har ett syfte

Smärta kan komma i många former. . Smärta kan orsakas av en skada, medicin, cancer, eller medicinska tillstånd, bland annat. Smärta är åstadkommas från nervimpulser och receptorer som reser till cellerna och skicka ett meddelande till vår hjärna, som utlöser känslan av smärta. Smärtan är oftast orsakas av inflammation i kroppen, som orsakades av sjukdom eller skador. I de flesta fall är smärta kroppens sätt att tala om för oss att något är fel. Dock är förlossningssmärta kroppens sätt att göra framsteg. Under en normal arbetsmarknad, kommer en kvinnas smärta framsteg stadigt under loppet av några timmar eller tom dagar. Smärtan börjar sig vara mycket mild som livmoderhalsen vidgar och utplånar. Efter att livmoderhalsen är vidgade till 3 cm, börjar den aktiva fasen av arbetet. Värkarna kommer successivt att få mer smärtsam och närmare varandra under aktiv arbetsmarknadspolitik. Det mest smärtsamma steget i arbetet är övergångsfasen som kan vara 20 minuter eller några timmar. Under övergångsperioden, vidgar livmoderhalsen 7 till 10 cm. När livmoderhalsen är helt vidgade till 10 cm, skjuta kan börja. Medan andra smärta är resultatet av inflammation, har förlossningssmärta ett mycket viktigt syfte är att ge nytt liv till världen.

Olika typ av smärta

förlossningssmärta är helt annorlunda jämfört med många andra typer av smärta. Förlossningssmärta är inte kronisk smärta som som kommer på från en ryggskada, till exempel. Förlossningssmärta kommer bara om när en kvinna är i arbete, så det inte anses vara kronisk smärta. Varje kvinna har en annan smärta tolerans, och varje arbete är unikt. När barnet är i en besvärlig bakre position, värkar är ofta längre och mer intensivt eftersom när barnet är i detta läge, vidgar livmoderhalsen mycket långsammare. Sammandragningarna tenderar att vara mindre effektiva. Det finns pauser mellan värkarna som livmodern vilar mellan värkarna. Däremot orsakade smärta från ett kroniskt tillstånd kan vara konstant under lång tid. Förlossningssmärta är över efter att barnet är fött som orsakar en enorm flod av endorfiner. Endorfiner är må-bra hormoner som kroppen också tillverkar under förlossningen. När barnet är fött, är ett oerhört överväldigande känsla av lättnad och glädje kände av mamman på grund av endorfiner.

Livmodern är en stor arbetsplats Muscle

Smärta som orsakas av en sport skada kommer att påverka en kvinna på ett helt annat sätt jämfört med förlossningssmärta. Musklerna har faktiskt minne celler som gör att även långt efter skadan, kan mild smärta fortfarande kännas ibland. De muskler och senor blir öm i det aktuella området, och sjukgymnastik kan krävas för en fullständig återhämtning. Däremot orsakade smärta från arbete faktiskt orsakas från livmodern arbetar av de upphandlande för att öppna livmoderhalsen och låta ett barn att födas. Livmodern är faktiskt en stor kraftfull muskulatur. Förlossningssmärta känns olika för varje kvinna, men det är ofta jämfört med svår mensvärk.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik





Relaterade artiklar


 • Så för att lindra smärta från en halsont
 • hur att lindra smärta i brösten med huskurer
 • hur man kan stoppa angina rättsmedel smärta hemma
 • Hur förlossningssmärta skiljer sig från andra typer av smärta?
 • Hur identifiera orsaken till smärta i brösten
 • hur man lindra smärta bröst mjölkstockning när flaskmatning din baby
 • Så för att lindra smärta från Cankerskav
 • hur man tar svullnad och smärta ur ett bi eller getingstick
 • hur man kan minska förlossningssmärta med andningsteknik
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com