hur man kan minska smärta och svullnad på fötter under graviditeten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-12-12
Smärta och svullnad i fötter, vrister och ben under graviditeten kan göra en kvinna olycklig. Beroende på hur allvarligt kan det påverka en gravid kvinna livskvalitet på ett betydande sätt, vilket påverkar allt från familjeliv till arbetsliv. Här är några tips du kan följa för att lindra några av de mycket gemensamt men mycket obehagliga symptom på graviditet
1.
Fråga din läkare om ett recept för komprimering strumpor. Stödstrumpor är gjorda för att hålla överflödig vätska ur din fötter och vrister. De finns i olika nivåer av komprimering. Vissa erbjuder en mycket lätt komprimering som känns som en tajt strumpa. Andra är mycket fast och tight och är svåra att ta bort och sätta på. Komprimering strumpor är tillgängliga över disk samt med ett recept från din läkare.
2.
Fötterna upphöjda ovanför hjärtat under resten. Detta kommer att hjälpa till att hålla överflödig vätska ur din underben, fötter och vrister.
3.
Använd ortopediska skor för att lindra och förebygga mul smärta. Svullna fötter kan bli smärtsamma fötter. Försök att förhindra att svullnaden i första hand, om någon svullnad uppstår, slitage ortopediska, bra stoppad skor. Bär tight, obekväma skor för mode kommer att göra fot svullnad och smärta värre.
4.
Ta regelbundna pauser under dagen och sitta ner. När graviditeten framskrider, hitta möjligheter att få saker gjorda när du sitter. Detta kan innebära att arbeta mindre eller arbetar i början av dagen innan svullnad uppstår. Svullnad kan mindre allvarliga på morgonen eftersom du har legat ner hela natten. Om det är något som måste göras, försöka få det gjort i början av dagen för att inte förvärra problemet.
5.
Undvik salt mat och öka vattenintag. Ökad vattenintag behöver inte bara innehålla vatten. Andra drycker har vatten i dem men var noga med att undvika drycker med koffein. Koffein är ett diuretikum som arbetar mot att hålla kroppen hydrerad. Färgen på din urin är en bra indikator för om du är hydratiserade nog. Urinen bör vara så tydliga som möjligt. Om det inte är, dricka mer icke-koffeinhaltiga vätskor.
6.
Gå sko shopping mot slutet av graviditeten. Eftersom det inte kan vara möjligt att helt minska svullnad i fötterna, den bästa lösningen kan vara att bära större skor. Om du tycker att det är svårt att få dina skor på och av, överväga att ha fötterna mätt för några par nya, större skor.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur skiljer sig barn kall medicinering från vuxna kallt medicin?

Relaterade artiklar


 • Hur en början hicka attack?
 • hur man kan sänka kortisolnivåer
 • hur man håller varma under vintern
 • hur man ska bekämpa abstinensbesvär
 • Hur utvecklas en abscess?
 • hur man får ett ultraljud under graviditeten
 • om Revlon locktänger
 • när får symtom på graviditet börja?
 • hur man sparar bränsle genom att sänka termostaten, men undvika hypotermi
 • biverkningar av Xanax på ofödda barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com