hur man förstår vad som orsakar kraftig smärta sida

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-25
En kraftig sidan smärta kan orsakas av en rad olika tillstånd, från fångade gas till blindtarmsinflammation. Här är vad kan orsaka det här symtomet
1.
Aj! En kraftig sidan smärta kan vara ett tecken på en mängd olika medicinska tillstånd som sträcker sig från enkla fångade gas till allvarligare tillstånd som kräver operation, t. ex. blindtarmsinflammation. I motsats till den korta, vassa sidan smärta ibland upplevs av löpare efter jogging stora avstånd, detta är skarp sida smärtan mer ihållande. Vad kan vara orsak?
2.
Även upplever en kraftig smärta sida kan vara så oviktiga som en ficka av instängd gas bör sida smärta aldrig ignoreras eller antas vara oskyldig. Side smärta som uppstår på höger sida kan vara ett tecken på blindtarmsinflammation, särskilt om det förknippas med illamående, kräkningar och feber. Eftersom blindtarmsinflammation är ett tillstånd som kräver operation, är tiden essens och du bör ses av en läkare omedelbart om högersidig smärta uppstår med feber eller illamående.
3.
En annan orsak till skarp sida smärta unika för kvinnor är förekomsten av ett utomkvedshavandeskap
. Detta är en graviditet som lämnar i äggledarna och kan orsaka stor smärta sida tillsammans med yrsel, yrsel, och eventuellt vaginal blödning. Om du upplever biverkningar smärta som varar mer än några timmar, kontakta din läkare, särskilt om du har missat en tid eller är kända för att vara gravid.
4.
Sharp sida smärta i en kvinna kan också orsakas av förekomsten av en cysta på äggstockarna som bristningar. Förutom smärta kan en brusten cysta på äggstockarna blödningar från underlivet. Ibland sidan Smärta kan upplevas i flera timmar upp till flera dagar under början av ägglossning. Detta tillstånd kallas Mittelschmerz är godartad, men kan förväxlas med andra mer allvarliga tillstånd. Av denna anledning alltid din läkare om du har sidan smärta med vaginal blödning.
5.
Andra förhållanden som kan orsaka kraftiga biverkningar smärta är närvaron av en njursten, även om ryggsmärta är vanligare med detta tillstånd. Förekomsten av gallsten kan orsaka kraftig smärta i höger övre delen av buken som kommer och går, speciellt efter att ha ätit en fet måltid. Kraftiga smärtor i nedre vänstra delen av buken kan orsakas av en sjukdom som kallas divertikulit, ett tillstånd orsak med infektion i fickor eller påsar som finns i dag i tarmväggen. En odiagnostiserad bråck i bukväggen kan också ge kraftiga smärtor, särskilt vid lyft. Kronisk vassa sida smärtor kan också orsakas av en odiagnostiserad coloncancer eller inflammatorisk tarmsjukdom. I de flesta fall kommer dessa villkor vara associerad med en förändring i tarm vanor.
6.
Även vassa sida smärtor kan helt enkelt betyda att du behöver en dos av gas-X, inte någonsin göra detta antagande. Sharp sida smärta som varar mer än några timmar skall alltid undersökas av en läkare.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan förstå den roll som probiotika vid behandling av alkoholrelaterad leversjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man håller varma under vintern
 • hur man sluta dricka alkohol
 • produkter för äldre
 • navelsträngsblod bank
 • hur man kan minska svullnader under ögonen
 • hur man kan minska smärta och svullnad på fötter under graviditeten
 • inte orto tri-cyclen gör du upp i vikt?
 • behandla polycystiskt ovariesyndrom utan medicinering
 • om bröstförstoring
 • hur man bandage en sänkning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com