om saltlösning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-22
Salt blandas med varmt vatten rekommenderas ofta som en gurgla för ont i halsen. Denna blandning liknar saltlösning. Den huvudsakliga skillnaden är att koksaltlösning är steriliserade, till skillnad från kranvatten som kommer direkt från kranen och det bordssalt som kommer från köket saltkaret

Du behöver:. .
Anteckningsbok
Anonyma Alkoholister bok.
AA sponsor.

Identification

saltlösning är en steril lösning av koksalt och vatten. Salt eller klorid natrium är den kemiska förening NaCl och finns i saltlake eller avdunstat havsvatten. Salt kan användas för att producera klor, som sedan används för att behandla dricksvatten och simbassänger. Natriumklorid är också en säker och billig torkmedel, som används för torkning och bevara livsmedel.

Fördelar

saltlösning används ofta inom hälso-och hälsoområdet. Saltlösning används för intravenös infusion, för att leverera vätskor i patientens system. Det används också som en lösning för att lagra kontaktlinser, och används för nasal bevattning. Ämnet används ofta i vetenskapliga experiment och projekt, inklusive biokemi, och arbeta i cell-och molekylärbiologi.

Homemade

saltlösning kan göras hemma för att använda som ett substitut för nässpray eller näsdroppar. Lösningen måste kokas i vatten och lagras i en steriliserad glas Gar och lock. Det kan bara hållas i 48 timmar efter öppnat, eller förvaras i en förseglad burk i trettio dagar. Det tar 4 koppar vatten till 2 teskedar av icke-iodized koksalt för att göra lösningen.

Implantat

Saline också används för att fylla bröstimplantat. Enligt FDA måste kvinnor vara minst 18 år för att få en saltlösning implantat. Jämfört med bröstimplantat implantat, saltlösning fyllda implantat ofta noterats som känsla onaturliga och hårda. Enligt Mayo Clinic, har överfyllning implantatet och placera den bakom bröstmuskeln minskade några av dessa negativa påståenden.

Historia

Saline användes först inom det medicinska området under EU: s indiska Blue Kolera pandemi år 1831. Edinburgh Medical School examen, William Brooke O'Shaughnessy, föreslog en saltlösning som en experimentell behandling för att behandla kolera patienter. Processen hade provat på hundar, utan skadeverkningar. Behandlingen genomfördes av doktor Thomas Latta och visade sig vara nyttigt.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:Hur utvecklas en gallblåsa sten?

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar matsmältningsbesvär?
 • hur man vända Alzheimers sjukdom naturligt
 • hur man ska leva till 100
 • rökavvänjning symtom
 • hur du håller din hjärna skarp
 • hur mycket ska ett barn sova?
 • Hur får man en barbie sko (eller andra små föremål) ur ditt barns näsa
 • hur man hanterar ischiassmärta under graviditeten
 • hur man ska behandla ditt barns öroninfektion utan antibiotika
 • hur man kan förebygga en svampinfektion i en baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com