alla graviditet symptom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-11
Kvinnor upplever olika symtom när de blir gravida, några så tidigt som 5 dagar efter befruktningen. Medan ett hem graviditetstest kan säkert bekräfta graviditeten så snart två veckor efter befruktningen och ett blodprov, administrerat i en läkares kontor, är mycket effektivt så snart som en vecka efter befruktningen, de flesta kvinnor är ivriga att jämföra deras fysiska symptom som av . andra kvinnor

Tidiga tecken

Den första observerbara symtomet är ofta implantation blödning som uppstår mellan 5 till 10 dagar efter befruktningen. Som det befruktade embryot fäster vid livmoderväggen, kan kvinnan spotting och kramper. Ytterligare tidiga symtom är ömhet i brösten, täta urinträngningar, oförklarlig trötthet och tråkig huvudvärk. Humant koriongonadotropin (HCG), ett hormon som förbereder livmodern att vara värd för ett växande foster, orsakar tidiga symtom, som oftast klingar som en kvinnas kropp anpassar sig till att vara gravid.

Illamående

Vid tiden en kvinna missar hennes månatliga menstruationscykeln, kan hennes förändrade hormoner orsaka ytterligare symtom. 2 till 3 veckor efter befruktningen, kan en kvinna börja uppleva morgonen sjukdom, ett vanligt klagomål bland gravida kvinnor. Även om de flesta fall av illamående inträffar efter uppvaknandet kan graviditetsillamående pågå hela dagen. En del kvinnor känner lättnad efter en månad eller två, medan andra lider av en konstig mage under hela graviditeten.

Obehag

Efter de första veckorna, en kvinna kan uppleva ryggsmärta som varar hela graviditeten. Andra kvinnor rapport uppkördhet och uppleva magkramper och antingen förstoppning eller diarré. Även om dessa symtom är oftast övergående, bör alla Incidensen av diarré skall rapporteras till din läkare.

Emotional

Humörsvängningar är vanliga hos gravida kvinnor eftersom deras kroppar erfarenhet hormonella förändringar. Vissa kvinnor uppger att de känner "gråtmild" snart efter befruktningen och många kvinnor hävdar okontrollerbara humörsvängningar för hela graviditeten. Samma hormoner kan orsaka bröstvårtan delen av brösten för att förstora och mörkare.

Matthet

Som en gravid kvinnas kropp genomgår de förändringar som krävs för en sund utveckling av barnet, börjar hennes kropp att rikta mer näring till baby och hon kan uppleva yrsel eller svimning när hennes blodsocker sjunker. Detta är mer vanligt under den första trimestern av graviditeten.

Försiktighetsåtgärder

Det är absolut nödvändigt för en kvinna att hålla sig frisk om hon försöker bli gravid eller om det finns minsta lilla chans att hon har tänkt. Hon bör konsumera en hälsosam kost, ta en multi-vitamin som innehåller folsyra och avstå från rökning och alkohol.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:alkohol effekter på kvinnor

Relaterade artiklar


 • hur man skotta snö säkert
 • hur man håller varma på vintern
 • hur man sparar pengar på hälso-och sjukvård räkningar
 • Hur du tar hand om din hud
 • hur man kan förebygga själv och sin familj från att bli sjuka året runt
 • om kiropraktik
 • hur man undviker salmonella utbrott
 • äldreomsorg
 • Hur sluta röka med Chantix piller
 • hur man ökar ditt barns immunsystem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com