Hur identifiera buksmärta

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-23
Buksmärta är en vag term som ofta används av patienter för att beskriva smärta eller obehag i mittsektionen av kroppen. Diagnos buksmärta kan vara svårt utan detaljerad information om tidpunkt, typ och placering av symtom. De flesta orsaker till buksmärtor är mindre och i allmänhet ett resultat av en virusinfektion eller kroniska matsmältningsbesvär. Dock kan ett antal allvarliga sjukdomar orsakar betydande buksmärtor också. Av denna anledning bör både kroniska och akuta episoder av buksmärtor tas på allvar. Avslöjande orsaken till buksmärtor börjar med patienten, men bara en licensierad läkare kan diagnostisera och behandla sjukdom eller störning som ansvarar för den smärta

Du behöver:. .
Notebook


1.
Notera eventuella symtom som finns utöver de buksmärta, såsom uppkördhet, en förändring i avföring, kräkningar, feber, blod i urinen eller avföring, eller smärta på andra ställen i kroppen. Symtom som medföljer buksmärtor är viktiga ledtrådar i den diagnostiska processen.
2.
fastställa den exakta platsen för smärtan. Smärta i övre delen av buken kan bero på gallsten eller leverinflammation, medan smärta lägre i buken kan orsakas av förhållanden såsom divertikulit, blindtarmsinflammation eller Crohns sjukdom.
3.
Record någon utlöser ansvaret för smärta eller en försämring av symtomen. Om smärtan ökar efter att ha ätit, eller försvinner under tider av vila, bör din läkare vara medvetna om att detta att ge en korrekt diagnostik. Använda en anteckningsbok för att hålla reda på alla livsmedel som äts som kan vara ansvariga för en ökning av smärta.
4.
Lyssna på ljud från magen, till exempel gurglande eller mullrande. Vissa ljud kan tyda på olika buken villkor. Ju mer information du kan ge din läkare med, desto mer enkel och exakt den diagnostiska processen.
5.
Besök din läkare för en fullständig läkarundersökning, göra vissa att diskutera med henne alla dina symptom i detalj. Ta eventuella anteckningar som du har gjort i fråga om timing, plats eller typ av smärta du upplever.

.
6.
följa upp med några tester beställts av din läkare, som ultraljud eller andra provningar avbildning. Om laborationer beställs, om klarhet fastan kommer att krävas innan du lämnar din läkarmottagning.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:binjure sjukdomar

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av PMS
 • Hur sluta röka
 • svampinfektion symptom & graviditet
 • Hur sker ont i magen?
 • hur man undervisar din tonårige son att raka
 • funktion av artärer inom det kardiovaskulära systemet
 • Hur utvecklas bröstmjölk?
 • positiva beteende modifiering planer
 • preventivmetoder för kvinnor
 • barns hudproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com