hur man kan förstå betydelsen av tallkottkörteln

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-26
Det finns en liten struktur på hjärnan som kallas tallkottkörteln som du kanske inte har tänkt. Här är anledningen är det viktigt
1
När det kommer till den mänskliga kroppen, även de minsta strukturerna kan. . har viktiga uppgifter. Detta gäller den lilla struktur som ligger mellan de två hjärnhalvorna som kallas tallkottkörteln. Denna körtel som bara är stor som en ärta har den kritiska uppgiften att reglera dygnsrytmen och sömnen vakna cykel hos både människor och djur. Denna lilla körtel spelar en viktig roll i att hjälpa din vistelse alert och funktionella under dagsljus och samtidigt hjälpa dig "stänga av" under natten.
2.
Tallkottkörteln reglerar dygnsrytmen genom utsöndringen av ett hormon som kallas melatonin. Under dagtid när du är aktiv, ljus transporteras från ögats näthinna till hjärnan där den talar om för tallkottkörteln att stänga av melatonin produktion. Som mörker metoder och ljuset sjunker nivån, ökar tallkottkörteln sin produktion av melatonin vilket hjälper dig enkelt till en lycksalig viloläge. Tallkottkörteln verkar också för att reglera metabolisk funktion till viss del samt förebygga sexuella utveckling uppstår för tidigt hos barn.
3.
Som det visar sig, kan tallkottkörteln spela en roll i att skydda mot vissa sjukdomar inklusive cancer. Studier på djur har visat att ett avskaffande av tallkottkörteln från honråttor ökar deras risk för bröstcancer, troligen på grund av brist på melatonin produktionen. Komplettering djur utan tallkottskörtel med melatonin verkar minska hastigheten av bröstcancer tillväxt.
4.
andra belägg som tyder tallkottkörteln och melatonin är viktiga i bröstcancer förebyggande är att kvinnor som arbetar tredje skift scheman har visat sig ha högre frekvens av bröstcancer i vissa studier. Eftersom dessa kvinnor sova dagtid, deras melatonin är lägre på grund av närvaron av ljus, som stänger av melatonin produktionen i tallkottkörteln.
5.
Det har antytts att om man tar melatonin kosttillskott kan vara till hjälp för att minska risken för vissa sjukdomar, särskilt cancer. Detta kan vara särskilt viktigt när människor åldras sedan tallkottkörteln calcifies under vuxenlivet, vilket minskar melatonin produktionen. Melatonin tros ha antioxidant egenskaper liksom förmåga att stimulera immunförsvaret. Det är också tänkt att spela en roll i att bromsa åldrandet. Även om vissa människor använder melatonin kosttillskott som en sömn stöd och som en behandling för jetlag, det är fortfarande inte klart huruvida tillskott är lika effektivt som naturliga melatonin produceras i tallkottkörteln.
6.
Om du vill maximera mängden melatonin som utsöndras av din tallkottkörtel, gå till sängs så snart efter det blir mörkt som möjligt. Sov i ett rum med så lite ljus som möjligt. Även små mängder av ljus som lagts ut av en klockradio eller en gatlykta kan minska melatonin produktionen och, teoretiskt, ökar risken för cancer.
7.
Vikten av tallkottkörteln har erkänts genom historien med filosofen Descartes kallar det "säte för själen". Det ärt stora Tallkottkörteln illustrerar det faktum att även de minsta strukturerna spelar en viktig roll i regleringen maskinen vi kallar den mänskliga kroppen.


Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan stimulera bröstens tillväxt

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med hårtransplantationer
 • hur man kan stoppa spridningen virusinfektion
 • hur man kan sänka ditt kolesterol
 • Hur fötter blir svullna?
 • om övervikt hos små barn
 • hur man förbereder för ett mammogram
 • hur man får ett ultraljud under graviditeten
 • naturlig behandling för baby eksem
 • Hur sker tå svamp?
 • graviditeten storlek per vecka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com