symtom på alkoholism

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-24
Även känd som alkoholberoende, alkoholism är en allvarlig sjukdom som plågar miljontals människor runt om i världen. För de flesta människor är alkohol ett socialt smörjmedel, en trevlig ackompanjemang till sociala aktiviteter såsom fester eller titta på sport. För andra är alkohol en djup längtan. Nästan 1 av 13 vuxna missbrukar alkohol eller är alkoholist. Nedan är de vanligaste symtom som förknippas med alkoholism

Tidiga tecken

Alkoholism anses vara en progressiv sjukdom, vilket innebär att tecken och symptom blir svårare med tiden. De första tecknen på alkoholism är frekvent berusning, ett mönster av mycket drickande eller drickande i farliga situationer såsom bilkörning. Dessutom strömavbrott medföljande dricka och drastiska förändringar i väsen som våld eller ilska efter att ha druckit är andra alkoholism tecken.

Missbruk Symtom

Fortsatt överdrivet drickande når en nivå som orsakar återkommande problem som saknade arbete, köra berusad, försumma ansvar och hamna i problem med lagen.

Nedsatt Kontroll och Bestående Använd

oförmåga att kontrollera sina handlingar, såsom ofta misslyckade försök att sluta dricka, är ett tecken på försämrad kontroll. Fortsatt att dricka alkohol trots vetskap om att fortsatt användning kommer att förvärra en aktuell fysiska eller psykiska problem är ett annat symptom.

Gamla mönster

En person som uppvisar de ovanstående tecknen samt en som fortsätter att spendera tid i alkohol- miljöer såsom sport barer eller klubbar kan utvecklas djupare in i alkoholism.

Återkallande

Alkohol utsättningssymtom är illamående, skakningar och ångest.

ökad tolerans

Fortsatt hög förbrukning av alkohol ökar toleransnivåer, och en person med en extremt hög tolerans för alkohol kan bli alkoholist . För att känna av effekterna av alkohol, skulle en alkoholist måste konsumera betydligt mer alkohol än en vanlig människa att få samma resultat.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur du testar ditt hem för asbest

Relaterade artiklar


 • hur man sparar pengar på receptbelagda mediciner
 • vad komponerar en navelsträng?
 • hur man eliminerar dålig lukt fot
 • långvarig användning av Ambien
 • hur man behandlar en katt repa
 • hur man kan förebygga urinvägsinfektioner
 • hur man kan öka min spermier med vitaminer
 • Hur konvertera Fahrenheit till Celsius
 • hur man byter ett batteri hörapparat (instruktions bilder)
 • hur man kan spara från studie stam
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com