tidiga tecken på cerebral pares

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-08-26
Även om tidiga tecken på cerebral pares kan vara svårt att upptäcka, blir de mer uppenbara när barnet växer. Föräldrarna är de första som märker försenad utveckling hos barnen. Milstolpar kan inte uppfyllas, sätta igång varningsflaggor. Hos friska barn, dessa förseningar lösa så småningom själva. Men tyvärr så är inte fallet för ett barn med cerebral pares. För dessa barn, om tidiga tecken på CP blivit tydligare med varje milstolpe missade

Identification

Cerebral pares är en sjukdom som påverkar hjärnan. Termen "cerebral" förknippas med hjärnan, och "pares" definieras som en svaghet. Därför, i sin enklaste form kan cerebral pares definieras som en hjärna förlamning som leder till försvagad motorik. Symptomen på sjukdomen är på en bred front och kan variera från mild till djup. Stelhet i musklerna, eller en oförmåga att kontrollera samordning eller muskelrörelser, är vanligt. Tal, hållning och balans Det kan också finnas.

Typer

När man överväger att tidiga varningstecken på CP, är det viktigt att identifiera de typer. Den vanligaste formen av CP är "spastisk. " Denna typ av CP betecknas med stela armar och ben och kan påverka den ena sidan av kroppen, hela kroppen, eller bara ben. Dyskinetic cerebral pares är associerad med samordning, och är ytterligare indelad i två undergrupper som kallas "ataktisk" och "athetoid. " Barn som faller in i kategorin ataktisk ofta har en ostadig gång och problem med djupseende. Athetoid cerebral pares drabbar ansikte, tunga och mun. Rörelser kan sakna kontroll och långsamt. Ibland kan de två underkategorierna presenterar sig på samma gång.

Effekter

Tidiga tecken på CP börja manifestera sig före tre års ålder, och symtomen brukar bli uppenbart för barnets föräldrar under de stadier av linda . Försenad utveckling kan vara det första hinder som märkte när ett spädbarn inte når förväntad milstolpar. Bebisar i åldrarna två och sex månader kan ha svårt att stödja deras egna huvuden, och deras fysiska rörelser kan vara stelbent. De kan också gynna den ena sidan av kroppen. Äldre barn kan inte krypa eller kan tyckas vara oförmöget att krypa. Spädbarn lika gammal som tjugofyra månader kanske inte visar några tecken på att de har förmågan att gå.

Expert Insight

Cerebral pares är inte känt bero på ett visst ursprung. Istället har sjukdomen en varierad lista med faktorer som kan orsaka att inträffa. De flesta fall kan spåras tillbaka till problematiska graviditeter och förlossningar, medan andra kan förknippas med hjärnskador efter födseln. Infektion och för tidig födsel är också faktorer. Föräldrar som är medvetna om någon av dessa höga riskfaktorer som kan ha påverkat deras barns hälsa uppmuntras att ägna stor uppmärksamhet åt sitt barns fysiska och mentala utveckling. Alla noterade skillnaderna bör diskuteras med deras barnläkare.

Missuppfattningar

Det tenderar att råda förvirring kring CP och sjukdomen framtida effekter på kroppen. CP är inte degenerativa. Med andra ord inte framsteg sjukdomen inte eller bli värre allteftersom barnet blir äldre. I själva verket är symtom som är närvarande vid tiden för diagnos är de värsta tänkbara scenario. Med rätt behandling och teknologier, kan barn med CP delta ofta i vardagliga aktiviteter.

Previous:klamydia och ryggsmärta Next:hur man kan förstå betydelsen av tallkottkörteln

Relaterade artiklar


 • hur man lever med en diabetiker make
 • om testosteron hos kvinnor
 • om Revlon locktänger
 • Skillnaden mellan blodtryck och puls avläsningar
 • om sulfiter
 • en hälsosam kost för tonåringar
 • Hur man sköter om huden under graviditeten
 • hur man hittar en bra gynekolog
 • hur man förstår vad preventivmedel för att använda under amning
 • hur man hanterar eldstad säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com