Definitionen av prenatal massage

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-17
För att förbättra den allmänna hälsan, bör en kvinna få en prenatal massage under graviditeten. I slutändan har prenatal massage visat sig förbättra arbetsmarknaden resultat för både mor och barn

Betydelse

Gravid massage hjälper gravida kvinnor att slappna av spända musklerna och minska stress och oro i samband med arbetskraft. Det fungerar också för att lindra smärta.
Den växande livmodern lägger stor stress på axlarna, buken och ryggmusklerna hos modern, och smärta i nedre ryggen är mycket vanligt under graviditet. En prenatal massage terapeut kan utöva tryck på särskilda ömma fläckar för att lindra spänning och smärta. Däremot behöver vissa tryckpunkter undvikas, såsom handleder och vrister, eftersom de kan stimulera bäcken och livmodern muskler och leder till för tidig förlossning.

Funktion

Det säkraste ställning för prenatal massage ligger på en sida medan kramar en kudde. Det finns också en massagebänk särskilt utformad för gravida kvinnor med områden hål för bröst och buk.

Expert Insight

nedsatt blodcirkulation och ökat blodtryck under graviditet kan orsaka svullna leder. Prenatal massage hjälper till att förbättra cirkulationen och adresser nerver inflammerad av trycket från livmodern. Massagen hjälper till att lindra ischiasnerven smärta upplevs av gravida kvinnor. Forskning visar också att prenatal massage sänker stresshormoner, vilka är viktiga orsaker till komplikationer under graviditeten.

Varning

Gravid massage rekommenderas inte under första trimestern eftersom det kan öka risken för missfall. Istället börjar massage under den andra trimestern.
Rådgör med din läkare om risken för massage om du har vissa villkor. Till exempel är massage rekommenderas inte till personer i riskzonen för tidigt värkarbete eller personer med koagulationsstörningar.

Överväganden

En prenatal massage session varar normalt 30 minuter till en timme och varierar från $ 50 till $ 150. Om du inte har råd prenatal massage, be din partner att ge dig en massage. Sjukhusen i ditt område kan erbjuda gratis kurser som lär säkert prenatal massage tekniker.

Previous:nothing Next:symtom på huvudlöss

Relaterade artiklar


 • Hur man sover bra under graviditeten
 • hur man kan förbättra synen med övningar
 • Vid vilken ålder gör en baby sova hela natten?
 • om plasma
 • hur man förbereder för ett möte med en neuropsykolog
 • hur anka en kall med 7 tips
 • Hur att växa längre
 • hur man skall avgöra huruvida du är gravid
 • hur man får snabb viktminskning
 • bästa sättet att ta ut kontaktlinserna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com