Hur påverkar rökning ett foster?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-13

Hur fungerar Rökning påverkar ett foster?

Rökning under graviditet är aldrig en bra idé, eftersom det kan allvarligt påverka det ofödda barnet. Nikotinet i cigaretterna kan orsaka artären spasmer. Eftersom blod skickas till moderkakan via dessa artärer, kan dessa spasmer minska mängden syre och näringsämnen som barnet får. Som ett resultat av näringsämnen och syrebrist är barnet mer benägna att ha en låg födelsevikt. Faktum är att kvinnor som röker är kraftigt dubbelt så stor risk att föda ett barn som väger under 5 u00BD pounds. Dessutom kan rökning ökar också risken för prematur födsel, vilket kan leda till hygienkrav som metall utvecklingsstörning, cerebral pares och med död. Den goda nyheten är dock att kvinnor som slutar röka i slutet av sin andra trimestern drastiskt minska risken för en för tidig eller låg baby födelsevikt.

Komplikation Risker

Förutom för tidig födsel och låg födelsevikt vikt, rökning har också visat sig orsaka komplikationer under graviditeten. Kvinnor som röker under graviditeten löper dubbelt så stor risk att stöta på kraftiga blödningar under sin leverans. Detta allvarlig blödning är oftast ett resultat av moderkaksavlossning, som inträffar när moderkakan lossnar från livmodern förtid. Barnets syre och näringstillförsel är avskuren på grund av denna uppdelning, vilket kan leda till stora problem i både modern och hennes barn. För att minimera de risker för både patienter, kommer läkarna väljer ofta att utföra ett kejsarsnitt om de tror att mamman upplever moderkaksavlossning.

Effekter av kolmonoxid

kolmonoxid finns i cigarettrök kan också skada fostret. När en person röker, andas han eller hon kolmonoxid, som sedan ersätts syre och sker genom blodet via blod röda blodkroppar. Som ett resultat, inte får fostret inte något syre och kommer att göra fler röda blodkroppar i ett försök att öka syretillförseln. Om fostret gör för många röda blodkroppar, kan dock dess blod bli för tjockt och avbröt blodtillförseln till det ofödda barnets organ, leder till döden.

Långtidseffekter

Även om vissa kvinnor som röker kan föda ett friskt barn, på grund av de långsiktiga effekterna av rökning, kan barnet utveckla hälsoproblem i framtiden. Färska studier visar att barn som utsattes för cigaretter under graviditeten är långt mer benägna att utveckla inlärningssvårigheter och missbildningar hjärnan. Så även om ditt barn föds utan avvikelser, kan framtida hälsoproblem uppstår.

Previous:nothing Next:hur länge kan navelsträngsblod frysas?

Relaterade artiklar


 • hur man använder rengöringsmedel avfallshantering
 • hur hålla reda på långsiktig medicin scheman
 • hur man upptäcker vanvård eller misshandel av en vårdgivare
 • hur man lever med en äggallergi
 • hur man får barnen att njuta av alfalfa
 • hur att upprätthålla en god hygien
 • hur man förbereder för en brasiliansk vax
 • hur man ska behandla talrubbningar
 • Hur en dödsruna får lämnas till en tidning?
 • hur ta hand om fett hår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com