baby sömnproblem

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-14
De flesta föräldrar, vid någon tidpunkt, kommer att få svårt med att få sina barn att sova. Det finns vissa sova frågor att oroa sig för-sömnapné, till exempel-andra är mer av en olägenhet. Sömnproblem för ditt barn kan störa sömn de andra barnen i huset samt de vuxna, så det är viktigt att få dem under kontroll och få alla att sova de behöver-inklusive baby

Missuppfattningar

En stor missuppfattning är att barn föds för att sova hela natten. Normalt tar det upp till 6 månader för ditt barn att sova hela natten på en regelbunden basis. Innan dess är deras uppvaknanden ofta stimulerats av behovet att gå upp och äta. National Sleep Foundation sägs att 70 till 80 procent av 9-månader gamla bebisar sova hela natten och att de andra kommer sannolikt att nå den milstolpen ungefär ett år gammal. Det är ansträngande, men det är normalt för barnet att vakna för att matas, förändras och gosade.

Överväganden

De flesta sover frågor är inte att leda till oro eller oro än den trötthet du känner dig som förälder. Dock är sömnapné ett farligt tillstånd som bör övervakas av ditt barns vårdgivare. Barn med sömnapné är upprepade gånger avbryts under sömnen. Det finns olika typer av sömnapné, men den vanligaste är central sömnapné, där hjärnan är inte att tala om för kroppen att andas. Det är vanligare hos för tidigt födda barn. Bebisar med sömnapné slutar andas under sömnen. Kom ihåg att alla barn har oregelbundna och nyckfulla andningsmönster-preemies speciellt. Fråga din läkare omedelbart om du är orolig för dina barn andas medan han sover.

Tidsplan

Barn som är 3 till 6 månader i ålder kan vara redo att börja minska natten matning. Denna förändring i deras kalori behov kan ofta hjälper dem att börja sova i längre stycken av tid. En bebis denna ålder kan vara redo att sova i 5 till 6 timmar, men kommer sannolikt inte att kunna sova 8 eller 9 timmar.

Potentiella

Bebisar är ständigt föränderliga individer. Deras kalori och sova behoven förändras drastiskt och snabbt som de växer. Du kanske upptäcker att ditt barn sover lugnt i 7 till 8 timmar i flera månader, bara för att väckas igen mitt i natten. Stress påverkar spädbarn och att stress-att lära sig nya fysiska uppgifter och språk till exempel-kan påverka deras sömnmönster. Ditt barn kan gå igenom flera faser av sovande och inte sova innan de sätter sig på ett mönster som är bra för dem.

Förebyggande /Lösning

Olika sömnproblem kommer att kräva olika lösningar, men följande tips kan hjälpa dig och ditt barn i din strävan efter mer sömn oavsett vad problemet. Bebisar behöver regelbunden dagtid och nattetid scheman. Deras Godnattrutiner bör vara förutsägbara och behagligt för barnet-läsa en berättelse, sjunga en sång eller berg i gungstolen. Att sätta ett barn att sova medan hon fortfarande är dåsig istället för när hon har redan somnat kommer att hjälpa henne att bli en egen napp. Om du lägger ditt barn ner när han redan somnat, han vet inte hur man hjälper sig själv nicka, om han vaknar i natt-he'll helt vakna till "be" om hjälp.

Previous:nothing Next:Vid vilken ålder gör en baby sova hela natten?

Relaterade artiklar


 • hur du håller din lägenhet svalare på sommaren
 • hur man gör veganska bugg myggmedel
 • Hur mikrovågsugn magnetroner arbete?
 • hur man kan bli av jäst i kroppen
 • Hur torr hud orsakar rynkor?
 • hur man kan förebygga reproduktiv infektioner
 • om magmusklerna
 • hur man åtgärda flatulens hos spädbarn
 • hur du hittar din maxpuls
 • vad gör drömmar betyder?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com