hur länge kan navelsträngsblod frysas?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-13

navelsträngsblod och stamcellstransplantation Basics

Som namnet antyder, navelsträngsblod är blod som samlats från navelsträngen. En del föräldrar väljer att samla in och spara blod från navelsträngen när deras barn föds, eftersom navelsträngen innehåller speciella celler som kallas stamceller. Stamceller är celler vars funktion i kroppen har ännu inte fastställts. På grund av detta, stamceller har förmågan att bli någon av de 300 olika typer av celler som finns i den mänskliga kroppen. Detta innebär att stamceller har potential att bota många sjukdomar på cellnivå. Spara ett barns navelsträngsblod garanterar att en perfekt matchad givare-barnet självt-kommer att finnas tillgängliga om barnet blir sjukt senare i livet

insamling och kontroll

navelsträngsblod insamling inte påverkar födelseprocess. . Barnet levereras normalt antingen vaginalt eller via Cesarean avsnitt. Efter att navelsträngen klipps, det är fastklämd och blodet kvar i sladden är urladdat. Samling tar oftast ca 5 minuter och uppgår till 3 till 5 vätska oz. Blodet skickas sedan till navelsträngsblod bank av förälderns val där blodet testas för leukemi, hiv, aids, hepatit och andra villkor. Vissa banker kommer inte att lagra blod om några störningar hittas vid prov, andra kommer att göra det möjligt för blodet att lagras efter att i några avvikelser hittades. Det är viktigt att prata med både din vårdgivare och navelsträngsblod bank i god tid före din förfallodagen så att du vet exakt vad som väntar.

Infrysning och förvaring

före frysning är navelsträngsblod separeras antingen genom att snurrade i en centrifug eller genom en process som kallas sedimentering. Den separation delar blod till plasma, röda blodkroppar och vita blodkroppar. Stamceller sparas inte med de röda blodkropparna på grund röda blodkroppar ofta brister när den tinat. Efter separering, stamceller placeras i en lösning som skyddar dem under frysningen. Cellerna placeras sedan i påsar eller flaskor som skall frysas, beroende på bankkrediten. För att undvika skador på de celler de är frusna mycket långsamt, så småningom nå temperatur på -196 grader C (-321 grader F). Stamceller har använts med framgång efter 10 år i förvaring och många forskare spekulerar de kunde pågå så länge som 20 till 30 år.

Privata respektive den offentliga banker

Det är viktigt att ta hänsyn till dina personliga känslor och avsikter när bank navelsträngsblod så att du kan välja rätt typ av bank. Navelsträngsblod kan lagras i antingen en offentlig eller privat lagring bank. Privata banker hålla fryst navelsträngsblod som endast får användas för de familjemedlemmar som bankas det. Offentliga banker, dock göra navelsträngsblod tillgängliga för allmänheten så att personer vars navelsträngsblod var inte bankas fortfarande ha tillgång till stamceller i händelse av sjukdom. För att säkerställa att givaren har tillgång till sitt eget blod, kommer vissa offentliga banker split donationer navelsträngsblod, lämnar några för givarens exklusiv användning och några för allmänheten.

Previous:nothing Next:Hur påverkar östrogen graviditeten?

Relaterade artiklar


 • hur man övning med mjölkkartonger
 • hur de kan utöva och massage artros händer
 • Hur vet man att hålla ditt barn hemma från skolan
 • om hamstrings
 • ta blodtryck
 • hur man gör en glycerin extrakt av ett naturläkemedel tinktur
 • hur man använder alternativa mensskydd koppar (istället diva kopp) och förhindra TSS
 • hur du kan få ögondroppar i ett barns ögon
 • hur man känner sig bekväma ställer en gynekolog frågor
 • Hur fungerar en njure fungerar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com