hur mycket äggdonatorer få betalt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-15
På grund av antalet kvinnor som utsätts för fertilitetsproblem har det blivit ganska vanligt för många av dem att söka reproduktiv hjälp. Infertilitet beror ofta på kvinnans oförmåga att producera ägg-vanligen orsakade av tidig menopaus eller skador på äggstockarna. Lyckligtvis provrörsbefruktning och äggdonation ger dessa kvinnor möjlighet att göra och leverera ett barn

Typer

Även givaren personligen kan väljas av kvinnan, i syfte att förhindra framtida vårdnad problem, är det förfarande som normalt sker via hjälp av en anonym äggdonator . Kliniken (ofta kallade "äggdonator byrån") kommer att annonsera ett behov av friska givare i åldrarna 21 och 35. Reklam metoder inkluderar vanligen tidningsannonser samt radioinslag, vissa kliniker kan även besöka campus för att rekrytera intresserade kvinnor

Betydelse

Juridiskt sett givaren inte kan betalas för hennes ägg. Hon kan emellertid kompenseras tid och besvär hon genomgår, vilket kan vara ganska betydande. I själva verket beror på mängden filmvisningar, tentor och medicinsk behandling krävs, kan den äggdonation ta upp till tre månader av givarens tid, under vilken hon måste vara tillgänglig när som helst för kontroll. På grund av den tid det tar, bidrar ekonomisk ersättning för att attrahera en större och mer varierad grupp av villiga donatorer.

Överväganden

När en potentiell donator svarar på annonsen, kommer byrån att först se till att hon är en icke-rökare och ligger inom idealvikt intervallet för sin storlek. Efter dessa kvalifikationer är uppfyllda, måste givaren ge sin familjs fullständig medicinsk historia och screenas för olika fysiska och psykiska sjukdomar. När bedöms frisk, kommer hon sedan att matchas med en mottagare. Det är mottagare och givare måste inte bara ha samma blodgrupp, men bör också ha liknande egenskaper och funktioner som ögonfärg, hårfärg, hudfärg, etc. Vissa mottagare kan även ge IQ förutsättningar eller begära att de givare har särskilda kunskaper (konst , musik, skriva, och så vidare).

Tidsplan

När givaren matchas med henne mottagaren kommer hon att placeras på fertilitet läkemedel som är avsedda att stimulera äggstockarna och ökar en stor mängd ägg. Under äggplockning kirurgi, är äggen överförs sedan till mottagaren och befruktas med sperma (typiskt mottagarens make).

Funktioner

Den kompensation förse givarna varierar beroende på plats och byrå, men de är oftast kompenseras $ 4. 000-$ 6. 000. Vissa organ kan ge ytterligare kompensation för utomordentligt intelligent och /eller attraktiva givare. Mycket altruistisk givare kan även vägra betalning, men det mesta är motiverade av både personlig tillfredsställelse och ekonomisk ersättning de får.

Previous:nothing Next:om plasma

Relaterade artiklar


 • hur man byter batterier i rullstol
 • hur man organiserar dina piller
 • hur man hanterar en baksmälla
 • hur man väljer rätt vård för din åldrande förälder
 • hur man ska behandla cycloplegia astigmatism hos barn
 • hur ta reda på din riktiga ålder
 • hur man skall tillhandahålla äldre förälder vård
 • hur man gör en lunchlåda för dina barn under 7 friska tips?
 • hur man vet vilka eteriska oljor är säkra för barn
 • hur man kan bli av hemorhiods
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com