om födande klasser

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-18
Födelseprocess klasser är ibland som Lamaze klasser och är uppkallat efter den namne som först skapade Lamaze tekniken, Ferdinand Lamaze, som ett sätt att andas och slappna av naturligt genom sammandragningar och leveransprocessen. Födelseprocess klasser skilja på att några är mer omfattande och inbegripa en intensiv undervisning om födelseprocess, medan andra kortfattat beskriva allmänna andningsövningar, vad som väntade och allmänna regler och förordningar förlossningen rum.

Betydelse

Betydelsen av förlossningarna klasser är så att mamma och pappa eller den som annars kommer att bistå modern på arbetsmarknaden och förlossningsrummet är utbildade och informerade om vad att förvänta under den sista trimestern av graviditeten samt när barnet föds. Om barnet är planerat att levereras i hemmet eller av en barnmorska, är det fortfarande fördelaktigt att delta i en födelseprocess klass för att få så mycket kunskap och förståelse om processen som möjligt. De flesta förlossningarna klasser är utformade för första gången mammor eller föräldrar, men om man vill delta i en repetitionskurs, hjälper en förlossningarna klass att uppdatera minnet och upprepar andning tekniker som är nödvändig i en sund och komfortabel leveransprocessen.

Funktioner

Några av funktionerna i en födelseprocess klass är vanligtvis en instruktör som diskuterar ingående hur förlossningen verk process, förklarar vad som kan hända innan barnet kommer att födas som vad som väntar när moderns vattnet går; och värkar och hur man ska räkna hur långt ifrån varandra de är liksom livmoderhalsen är vidgade och vad man ska leta efter när det gäller barnets huvud börjar krona. Andningsövningar och avslappningstekniker skall genomföras mellan värkarna för att bromsa moderns andning processen och minska ångest. Videoklipp eller visuella upplevelser av levande födda i arbetskraften och förlossningsrummet finns också verktyg som många födelseprocess klasser kommer att erbjuda i form av föräldrautbildning och morsor-till-vara om vad som väntar när det är dags för deras buntar med glädje att födas.

Fördelar

Fördelarna med mamma-till-att delta i födelseprocess klasser är till nytta inte bara för henne och hennes ofödda barn, men till leverans tränare också. Födelseprocess klassen kommer att förklara kort hur att mata ditt barn direkt efter att han eller hon är född samt hur du förbereder för att ta barnet hem från sjukhuset om barnet föds i en anläggning. Om ett kejsarsnitt leverans är planerad, är det en bra idé att delta i en särskild klass födelseprocess ägnas strikt till vad som väntar i operationssalen. Födelseprocess klass instruktör kommer att förklara i detalj vad som kommer att hända när barnet är fött. Instruktören kommer också att gå över anestesi processen och riskerna och kommer också att ha patienten teckna ett livstestamente i händelse av en nödsituation. Ett kejsarsnitt anses större operation och beslutet att ha en bör göras med sin barnmorska.

Tidsplan

Tidsramen för gå födelseprocess klasser är vanligen under de två sista månaderna av graviditeten. Varje session varar normalt en till två timmar, upp till tre kvällar i veckan för ett par veckor. Många födelseprocess klasser erbjuda olika underavdelningar som dem speciellt för kejsarsnitt, riskfyllda graviditeter och graviditeter som kommer att äga rum i hemmet, i vattnet eller på andra platser som är icke-traditionell.

Effekter

Effekterna av förlossningarna klasser är att mamma-till-vara och hennes förlossning tränare kommer att vara fullt utbildade och informerade för beredning av födelsen av barnet. Födelseprocess klass skapar en plattform där mamma och tränare kan ställa frågor eller funderingar röst om vad som väntar under leverans samt vad man ska göra om en nödsituation sker. De flesta förlossningarna Lektionerna äger rum i en grupp inställningen så att blivande föräldrar kan öppet ställa frågor och få kunskap inte bara från klassen men från andra i gruppen också.

Previous:nothing Next:symtom på graviditet

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en duschdraperi
 • hur man vet vilka eteriska oljor är säkra för barn
 • hur man byter batterier i rullstol
 • hur man gör calendula avokado baby grädde
 • hur man följa de 12 stegen
 • Hur tar man hårspray bort av en locktång
 • hur man inte förkyld
 • kan en äggledaroperation vändas?
 • hur man kan förebygga infektion i en fot snitt
 • Hur giftiga sprider chock syndrom?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com