om idrottsman steroider

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-17
Steroider är kemikalier som ökar muskel-och kroppsmassa. De är receptbelagda läkemedlen som kan användas för medicinska ändamål. De är dock ibland används av idrottsmän för att öka deras möjligheter att utföra. Effekterna av steroider använda är långtgående. De påverkar mer än bara idrottare som använder dem. Segrar, register och även historien kan ändras dramatiskt som en följd

Funktion

Steroider kan injiceras i blodbanan eller tas oralt. Det finns lagliga medicinska användningsområden såsom att stimulera bentillväxt och aptit. De kan också förskrivas till astma, cancer och aids. Men när de används av idrottsmän utan recept, är deras användning för att förbättra prestandan. Specifikt idrottare öka deras storlek och styrka genom att använda dem. Detta gör det möjligt för dem att göra sådana saker som slog en baseball hårdare och längre, springa fortare eller lyfta tyngre vikter.

Funktioner

Användning av steroider är olagligt inte ordinerats av en läkare för att behandla ett medicinskt tillstånd. Idrottsmän som använder steroider illegalt ofta försöker växa sig större snabbare. De tenderar att ha orealistiska förväntningar på sig själva. Ibland är dessa förväntningar orsakas eller påverkas av familj, vänner, media eller andra idrottare. Konkurrens bland andra idrottare kan också bidra till användningen.

Effekter

steroider kan ha fysiska och psykologiska effekter. Fysiska biverkningar inkluderar, men är inte begränsade till, acne, högt blodtryck, leverskador och muskelkramper. Män kan drabbas av impotens och kvinnor kan uppleva ett avbrott i sin menstruationscykel. Psykologiska effekter såsom sannolikheten för aggressiva beteende, humörsvängningar, depression, panikattacker och ångest kan förekomma.

Varning

Effekten av steroider kan åberopas för att uppnå mål som kan annars ouppnåeligt, t. ex. som troféer, medaljer, titlar eller mästerskap. Dock kan dessa saker och har tagits ifrån elitidrottare. Dessutom kan idrottare testats positivt för steroider diskvalificeras från att delta alls. Dessutom, trots att biverkningar som orsakas av steroider är vanligen kort och försvinner när steroider inte längre används, är permanenta skador möjligt.

Förebyggande /Lösning

Förebyggande av steroider använda innebär en mängd faktorer. Slumpmässiga drogtester av idrottare är nödvändiga för att identifiera steroid användare. Strängare straff behövs också för att verka avskräckande. Idrottsutövare ska sätta upp realistiska mål för sig själva och acceptera sina begränsningar. En idrottspsykolog kan hjälpa till med detta. Slutligen bör idrottare har en tränare eller annan hälso-och sjukvårdspersonal från vem för att få råd.

Previous:nothing Next:Hur känner kvinnor efter aborter?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar gingivostomatitis
 • Varför pratar folk i sömnen?
 • hur man får barnen att njuta av vetegräs
 • hur man undviker värme sjukdom
 • hur man sparar pengar på hälso-och sjukvårdskostnaderna
 • hur du lagrar färskvaror i kylskåpet
 • Hur du kalibrerar hem manschetter blodtryck
 • hur man köper receptbelagda läkemedel i Mexiko
 • hur man gör en naturlig inhalator - aromaterapi som bäst!
 • hur man ökar barnets hjärnkapacitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com