om självdiagnos

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-12
Det första du gör när du känner igen ett tecken på sjukdom är diskutera vad du har märkt med andra. Du kan berätta för familj, vänner, grannar eller till och med medarbetare om symptomen i hopp om att fastställa orsaken. I gengäld kan du få råd, rekommendationer för behandling eller uppmuntran att gå till doktorn. Du kan även gå online för att få hjälp. Dock kan dessa saker försena bara det oundvikliga läkarbesök

Funktion

I allmänhet är processen för självdiagnos ett försök att läka sig själv utan att ådra sig kostnader för ett besök, undersökning, behandling eller läkemedel som en läkare kan ordinera. Ibland sängläge och vätskor är allt du behöver. Andra huskurer kan också lindra din sjukdom. Ofta bara veta vad den åkomma är sätter dig till mods.

Funktioner

självdiagnos börjar med självrannsakan av fysisk eller psykisk villkor. När du märker det villkor, försök du att fastställa dess orsak. Detta följs av färd med att ge ett namn till sjukdomen. Notera frekvensen, svårighetsgraden och effekter av villkoret är viktiga för diagnos.

Effekter

Engagemang i självdiagnos som ett första svar kan vara till hjälp. Det kan ge dig insikt i ditt tillstånd och möjliga behandlingar. Inlärning som ditt tillstånd är vanligt och behandlingsbart kan lätta ditt sinne. Men det kan också leda till grov feldiagnoser och skapar omotiverad fruktan om att ha ett villkor du egentligen inte har. Misshandel kan också uppstå från fel diagnos.

Överväganden

När bedriver självdiagnos, kom ihåg att många av de symtom uppträder för en rad villkor. Även du kan ha möjlighet att ringa in orsaken till din sjukdom, kan bara en läkare göra en definitiv diagnosen. Innan utöva någon typ av behandling, diskutera det med din läkare.

Fördelar

Självdiagnos kan du öka din kunskap om hur kroppen och sinnet arbete. Även lära sig om orsakerna till olika förutsättningar kan hjälpa dig delta i förebyggande åtgärder. Viktigast gör självövervakning dig mer förberedd för din läkare besök. Lära sig om möjliga orsaker och behandling för din sjukdom kan du ge din läkare mer specifik information om din erfarenhet av tillståndet.

Previous:nothing Next:Varför pratar folk i sömnen?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av springmask
 • hur man håller huvudet löss bort med tea tree olja
 • hur man handskas med torrt hår naturligt
 • hur man gör massage oljor hemma
 • hur man kan bota en förkylning med fysiska åtgärder
 • hur man upptäcker löss under en hotellvistelse
 • hur man ska gå in i arbetsmarknaden förr
 • Hur matsmältningssystemet fungerar?
 • hur man väljer den bästa vitaminer
 • hur lång tid tar bröstet ömhet sista under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com