är aquafina vatten destilleras?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-22

Vad är destillerat vatten?

Destillation är en process som ger vatten fritt från mineraler. Destillerat vatten har tagits upp till en kokpunkt. Ångan fångas och kyls, som kondenserar tillbaka till flytande form. När vattnet blir till ånga, något tyngre än vatten (som mineraler, eller oönskade organiska ämnen) är kvar.
Således innehåller destillerat vatten bara vatten. Destillerat vatten är bra att använda i apparater såsom kaffebryggare, eftersom eftersom den inte innehåller några mineraler den inte lämna efter kalk.

Är Aquafina vatten destillerat?

Aquafina vatten är kommunalt vatten som har genomgått sin varumärkta Hydro- 7 processen. Destillation inte ingår, så Aquafina vatten inte anses destillerat vatten.

Aquafina processen vattenrening är följande: det första steget är pre-filtrering, vilket tar bort alla små partiklar i vatten, sedan en polering filter tar bort ännu mindre partiklar. Då vattnet blir utsätts för ultraviolett strålning, vilket eliminerar organiskt material inklusive bakterier och virus.
Den fjärde processen är omvänd osmos (RO). I denna process är vatten pressas genom ett membran och föroreningar är kvar på andra sidan av filtret.
filter med aktivt kol, som är det femte steget, tar bort spårämnen som koppar och magnesium från vattnet. En annan polering filter tar bort eventuella partiklar kvar efter de föregående tre steg och gör vattnet klart.
Den sista reningssteg består av att utsätta vattnet för att ozon, vilket kommer att ta bort eventuella kemiska eller biologiska produkter som finns kvar i vattnet.

historia Aquafina

PepsiCo är tillverkare av Aquafina vatten, och började distribuera det under 1994. Det har sedan blivit den mest sålda buteljerat vatten produkt i USA. Under de senaste åren har Aquafina beslutsfattarna börjat erbjuda smaksatt vatten, samt vitaminberikad och kolsyrade versioner.

Previous:nothing Next:Vad händer under förlossningen?

Relaterade artiklar


 • hur man byter till ekologiska livsmedel
 • hur man identifierar hand-fot-och klövsjuka
 • Hur blir din egen personliga tränare
 • hur dra nytta av exponering för negativa joner
 • hur man kan förbättra emotionella och sociala utveckling med cerebral pares
 • hur du gör din hörapparat fungerar bättre
 • hur du lyssna på din kropp att hålla sig friska
 • hur man kan bli av hemorhiods
 • hur man kan anpassa verksamheten för att uppmuntra små använda motoriska
 • hur man väljer en miljövänlig luftrenare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com