Tips för graviditetsillamående

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-10-23
Mer än hälften av gravida kvinnor kommer att uppleva morgonen sjukdom i viss utsträckning. Vissa känner bara en lätt illamående vid vissa dofter och mat. Några kommer att uppleva kräkningar under hela graviditeten, men detta är ovanligt. Experter är inte riktigt säker på vad som orsakar illamående på morgonen, men de tror det har något att göra med den ökade hormoner. HGC är ett hormon som stiger snabbt ungefär samtidigt som graviditetsillamående generellt börjar och kan vara en orsak till den. Den ökade mängden östrogen i tidig graviditet kan också spela en roll i att orsaka graviditetsillamående.

Tidsplan

graviditetsillamående är ofta det första tecknet på graviditet. Det kan ske så tidigt som den fjärde veckan av graviditeten, men de vanligaste börjar de första sex veckorna. Morgon sjukdom börjar vanligtvis avtagande i slutet av den första trimestern, men för vissa kvinnor kan graviditetsillamående sista hela graviditeten.

Effekter

Beroende på graden av graviditetsillamående, är det i allmänhet inte skadligt. Med en bra multivitamin är viktigt för att upprätthålla rätt näringsämnen i kroppen. Så länge mamman inte är överdrivet kräkningar och börjar gå upp i vikt efter den första trimestern, kommer graviditetsillamående inte störa moderns hälsa eller barnet.

Förebyggande /Lösning

Lyckligtvis finns det några sätt att bidra till att minska effekterna av graviditetsillamående.
-Håll ett stash av läsk kex bredvid sängen och äta ett par innan du stiger upp på morgonen
-. Ät små, täta måltider. Låt inte din mage blir tomma
-. Äter inte kryddig, fet eller stekt mat
-. Smutta vatten under hela dagen. Drick inte mycket på en gång
-. Vila mycket. Ta dig tid att sätta upp fötterna och slappna av under dagen och tupplur när det är möjligt
-. Undvik starka dofter. Luktsinnet är mer avancerade under graviditet och dofter kan vara en riktig trigger för illamående
-. Ta ingefära. Ginger har visat att hjälpa till med illamående. Du kan ta färskriven ingefära, smutta ingefära örtte eller ta ingefära i en kapslad form. Prata med din vårdgivare om en korrekt dosering på kapslar.

Överväganden

Om dessa åtgärder inte hjälper med graviditetsillamående, det finns mediciner och kosttillskott kan hjälpa. Din läkare kan rekommendera att ta ett vitamin B6 tillägg. Detta har visat sig bidra till att minska effekterna av graviditetsillamående hos vissa kvinnor. Om det inte hjälper, finns det anti-illamående mediciner som finns tillgängliga.

Varning

Om kräkning blir alltför lång och hindrar dig från att hålla maten och vatten ner, du kanske har hyperemesis Gravedirum. Detta villkor kan vara allvarliga och kan påverka hälsan hos mor och barn. Om du går för en period på 24-timmar utan att kunna behålla mat eller vatten och ner, se din läkare direkt. Du kan behöva läggas in på sjukhus och ta emot vätska och näring intravenöst. Ju tidigare detta tillstånd behandlas, desto bättre utfall.

Previous:nothing Next:om graviditet symptom

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga åldrandet
 • har en bebis utan att använda fertilitet piller
 • hur man ska leva ett sundare livsstil
 • Hur leende orsakar rynkor?
 • hur anka en kall med 7 tips
 • hur man undviker värme sjukdom
 • hur man kan vara lycklig som lever ensamma
 • hur man ska behandla bakteriella vaginit naturligt
 • hur man identifierar tecken på för tidig förlossning
 • hur man identifierar piller märkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com