om graviditet symptom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-10-23
Det finns många symtom som kan tyda på graviditet. Vissa är knappt märkbar, medan andra kan vara rent ut sagt obehaglig. Att veta vad som väntar kan hjälpa dig att bestämma när de vill ta ett graviditetstest. Kunskap om symptom kan också hjälpa dig att känna mindre ångest om de förändringar som sker i din kropp

Identification

Det första symtomet flesta kvinnor upplever är ett sent eller saknas menstruation. När en kvinna missar sin tid, blir hon oftast medvetna om möjligheten av graviditet och tar ett graviditetstest. Ett positivt graviditetstest är den mest tillförlitliga tidig graviditet symptom. Förutom ett positivt graviditetstest, kan kvinnor också uppleva graviditetsillamående (illamående och /eller kräkningar), trötthet, matbegär, ont eller anbud bröstvävnad, ökade flytningar, huvudvärk, yrsel och förändringar i hudtonen samt ett komplett sortiment av andra symptom.

Typer

I det första skedet av graviditeten, vanligen kallat den första trimestern, kvinnor upplever ofta graviditetsillamående, matbegär, trötthet och bröst ömhet. I den andra trimestern är det ganska vanligt för många första trimestern symtom att blekna eller försvinna helt. De är ofta ersätts av känslor av allmänt välbefinnande, en växande mage, Braxton Hicks kontraktioner, förändringar i hudfärg, yrsel, flytningar, andfåddhet, halsbränna, förstoppning och kramp i benen. En del kvinnor upplever också urinblåsa och njure infektioner under denna tid. I den tredje trimestern, symtom som svullna fötter och anklar, ryggsmärtor, åderbråck, hemorrojder och frekvent urinering är vanligt förutom att många av de symptom som finns i andra trimestern.

Missuppfattningar

Många tror att graviditetsillamående bara kan hända i morgon. Även om det är sant att många kvinnor upplever det på att vakna upp på morgonen, kan det ske när som helst, även på natten. Vissa kvinnor upplever det både på att vakna upp på morgonen och hela dagen. Detta är en av de mer obehagliga symtom på graviditet.

Förebyggande /Lösning

Några av de symtom på graviditet inte kan förhindras. Till exempel är det nästan omöjligt att förhindra eller stoppa mat cravings, flytningar och förändringar i hudfärg. Däremot kan graviditetsillamående kan förhindras, eller åtminstone minskas, med några enkla knep. Till exempel, vissa kvinnor tycker lättnad genom att hålla crackers av sina sängar. På att vakna, knapra de långsamt ett par kex, vilket bidrar till att mildra de omedelbara illamående de känner när du går ur sängen. En del kvinnor tycker att äta oftare hjälper till med graviditetsillamående. Andra inköp särskilda klubbor eller örtteer som sägs hjälpa till att lösa magen under graviditeten. Tyvärr fungerar dessa åtgärder inte för alla kvinnor, och en del måste helt enkelt vänta ut det. Många kvinnor har inte längre graviditetsillamående efter den första trimestern av graviditeten.

Varning

Om du har symtom på graviditet, är det inte klokt att bara anta att du är gravid. Även om du har ett positivt graviditetstest i handen, du behöver fortfarande en medicinsk bedömning i första veckorna av graviditeten. Detta beror på att graviditetstester kan vara fel och du kunde ha ett annat tillstånd som kräver läkarvård. Likaså är det möjligt att ha ett utomkvedshavandeskap, vilket är en graviditet som utvecklas i äggledarna. Om den inte behandlas, ektopisk graviditet kan leda till allvarliga konsekvenser för hälsan och även död.

Previous:nothing Next:om abort

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga rakitis
 • hur man läka en muskel tår
 • hur ta hand om en nyfödd omskärelse
 • hur man handskas med klimakteriet stress
 • hur man tar hand hår under en peruk
 • hur man kan sätta igång förlossningen
 • Så för att lindra stress under graviditeten
 • hur man kan bli av huvudlöss och hålla den borta!
 • hur man har mer energi på morgonen
 • hur till återvinna efter förlossningen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com