hur man kan förhindra en felmedicinering

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-15
Felmedicinering skada på minst 1,5 miljoner människor varje år, enligt Institute of Medicine. På sjukhus finns det minst en felmedicinering per patient per dag. Skådespelaren Dennis Quaid är nyfödda tvillingar rapporterades ha fått en dos av blodförtunnande 1. 000 gånger starkare än vad som var ordinerat. Out patient fel bedöms vara hög också. Det finns inga tydliga rekord om antalet "hemma" misstag men det antas vara hög också.
Patienter och anhöriga kan förhindra felmedicinering.

Du behöver:
Pennor och papper
. Ihållande attityd.
Familjen eller en kompis att följa med dig på sjukhuset.
.


1.
Vet exakt vad din läkare är förskrivning, hur ofta du ska ta det, och i vilken dos. Ställ frågor tills det står klart i ditt sinne. Vad namnet på medicinen, hur du ska ta det och vilka resultat din läkare förväntar sig. Låt dig inte skrämmas av din läkare och alla hans utbildning. Hans utbildning är ingenting värd om du inte kan följa hans recept. Det är hans jobb att hjälpa dig att förstå och ta ansvar för din egen hälsa.
2.
När läkaren skriver ett recept, se till att du kan läsa det. Om du inte kan läsa den så finns det en god chans att apoteket inte kommer att kunna läsa det. Det är fullt acceptabelt att be läkaren att texta för att skriva ut namnet på läkemedlet.
3.
Kontrollera namnet på receptet och se till att det är vad du ordinerats. På apoteket, inte bara ta receptet och promenad. Kontrollera namn, se till att det är vad du ordinerats. Se till att du förstår hur man tar läkemedel:. . Med eller utan mat, hur ofta och vad medicinen är biverkningar kan
4
På sjukhuset, skriva ner vad medicinering har ordinerats för dig med en beskrivning av p-piller eller flytande och hur och när den kommer att ges. När sköterskan kommer att ge dig din medicin kontrollera bort det på listan notera tiden. Kontrollera och se till att medicinen passar in på beskrivningen du har sådana som rosa kapsel eller röda tabletten eller klar IV vätska. Om du har frågor ber sköterskan. Ta inte ta medicinen tills du är säker på att det är rätt medicin.
5.
Kontrollera att det är din medicin särskilt om du har ett vanligt namn som Smith eller Johnson. Sjuksköterskan bör kontrollera ditt sjukhus armband till namnet på medicinen.

Tips och varningar


 • När du är sjuk är det svårt att hålla reda på alla detta så det är viktigt att ha en familjemedlem eller en vän att vara med dig på sjukhuset
 • vara tuff och akter om du måste. Säg, "Bara för att vara säker, kan ni på nytt kontrollera med din läkare, '"' Jag vill inte något dåligt att hända, så kontrollera igen. "Oftast kommer att räcka om inte vad någonsin det tar att avbryta administreringen av medicinen tills du är säker på att det är rätt medicin. Det är bättre att skämmas än att känna skuld för konsekvenserna av en medicinsk fel.


 • Previous:nothing Next:hur man kan vara säker på väg till bilen i ett garage eller parkeringsplats

  Relaterade artiklar


 • hur korrekt trimma tånaglar
 • sätt att identifiera och behandla prostatabesvär
 • hur man konfrontera en LSD missbrukare
 • hur man handskas med döden av en älskad
 • hur man kan stoppa ett barns näsa plocka
 • hur man kan hjälpa ett barn att anpassa sig till en protes
 • hur man undviker spridning av salmonella
 • Hur man väljer en naturlig impotens läkemedel
 • hur de ska hålla motiverade medan du förlorar vikt
 • hur förklarar förgiftningschocksyndromet till tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com