hur man undviker graviditet utan hormoner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-14
Det finns många sätt att förhindra graviditet ute. De vanligaste är hormonella metoder-p-piller och lappen, skottet . . men, vill du verkligen veta vad de gör med din kropp? Du tar, hela tiden, konstgjorda hormoner. Hormoner påverkar kroppen på cellnivå. Tar hormonella preventivmedel kan orsaka en rad problem-att se eftersom det är en ganska kontroversiell föremål för någon, kommer jag inte gå in på detaljer här. Men för dem som hellre vara fri från hormoner och ändå ha sex utan (en stor) risk för graviditet, här är några sätt att göra detta.

Du behöver:
tid, tålamod
. Förmåga att ställa in din egen kropp.
Stödjande, (helst) monogama /långsiktig partner.


1.
Spiralen är
dock inte utan vissa problem och möjliga risker, iud's är ett modernt sätt att förhindra graviditet. De är dock inte alla utan hormoner. Ett särskilt Paragard, är en koppar spiral som är nästan 99% effektiva. En läkare skär den i din livmoder och månad du kontrollera om strängarna är där, på plats. Strängarna är rätt nära livmoderhalsen, så att du inte ska behöva oroa sig för det stör någon sexuell aktivitet. ParaGard verkar genom att förhindra spermierna från att ansluta sig ett ägg, och förändrar livmoderslemhinnan. Dessutom fungerar koppar som en slags "motbjudande" mot spermier, vilket gör det möjligt att vara effektiv utan hormoner-läkare, dock inte helt säker på hur det fungerar. . . (Spiral är inte hindrar mot STD's)
2
naturlig familjeplanering /Ägglossning Metod /BBT Metod
Dessa metoder är i princip identiska och används tillsammans med varandra att bilda den mest effektiva typen av preventivmedel.
Det är verkligen inte tillräckligt med plats här för att förklara vilken typ av metod, men det är allmänt kartlägger din cykel varje månad för att se när du har ägglossning. Detta gör du genom att kartlägga din slem nivå, basala kroppstemperatur, stämningar, och dagar period. Jag VERKLIGEN föreslå att få en bok, eftersom det kan vara förvirrande i början, men är mycket effektivt när du väl fått kläm på det. Men om du har en mycket ojämn cykel, kan denna metod inte för dig. Dessutom, om du är på väg bort hormonellt preventivmedel, så du skulle behöva ge det ett par månader tills din cykel är tillbaka till hur det var innan. Prova att söka den via Google, eftersom det finns en hel del resurser på nätet, och det är en mycket effektiv metod (du diagram när du kan ha sex, och kanske omkring 6 dagar under månaden, måste du avstå eller använda några andra Metoden, som en kondom), nästan 98-99% effektivt när det görs på rätt
3
barriärmetoder
Naturligtvis är detta det enklaste sättet. . . Använd kondom! Eller ett membran, eller livmoderhals mössa. Detta minskar spontanitet, kan vara obehagligt för vissa kvinnor att använda och det är fullt möjligt att misslyckas (kondom faller av /sliter, ett membran är på sin plats, etc. ). Men om de används korrekt, bör ha en mycket låg felfrekvens. Jag föreslår att det ska användas med en annan back-up-metoden, i fall att.
4.
Uttagsmetod
diskuterade huruvida detta om här, men det är hormonella- gratis och att den inte nödvändigtvis har en hög felfrekvens. När du gjort korrekt, det är ca 95% effektiv. Men det är verkligen inte en rolig metod-för tjejer eller killar. Men det fungerar-i allmänhet, pre-ejakulera (pre-cum), den vätska som kommer ut ur penis vid sexuell upphetsning före utlösning, inte har. Men du måste, varje gång, dra ut innan sperman kommer ut. För en man, kräver att en hel del självbehärskning. Men kan det göras. Jag använde faktiskt det som min främsta preventivmetod för 2 år-aldrig blev gravid. Det är inte fallet för alla, dock.
5.
Växtbaserade Abortifacents
Återigen debatterar huruvida detta här. Abort är farligt (speciellt på egen hand), mycket kontroversiella, men kvinnor har använt örter efter att ha samlag under tusentals år för att förhindra befruktning /inducerar värkar väldigt mycket tidig abort. Det finns ingen känd ört som kan tas regelbundet och säkert, för att förhindra graviditet (Queen Anne's lace, wild yam, etc. är myter och när det tas varje dag /varje allt som inte hindrar graviditet). Det finns bara örter för att framkalla abort. Använd på egen risk, och få råd från en herbalist, inte online. Om det tas lite över den rekommenderade dosen kan leda till allvarliga risker uppstå.

Tips och varningar


 • IUD: s skulle kunna orsaka stora risker för din livmoder /livmoderhalsen. Forskning på nätet, och be din läkare om riskerna innan de fick en.
 • Var försiktig om örter du tar. Bara för att de kommer från denna jord, betyder inte att de kan vara giftiga för dig i vissa doser.
 • Om du kommer bort hormonella preventivmedel och vill använda metoden # 3, behöver kroppen tid att komma tillbaka till sin normala cykel. Var medveten om att om du har varit på hormonella preventivmedel för ett antal år, kan din kropp aldrig gå tillbaka till "normal".


 • Previous:nothing Next:How To - minska risken för cancer i urinblåsan

  Relaterade artiklar


 • Hur man vet om ett blåmärke är allvarlig
 • hur man får behandling för Aspergers syndrom
 • hur man kan lugna ett barnsjukdomar baby
 • hur man förbereder medicin en månad i förväg i en mobil värld
 • hur man använder naturläkemedel för behandling av löss
 • hur man observera dag barns hälsa
 • hur man talar till en barnläkare
 • hur man ökar graviditet näring
 • Hur man sköter om ett navelbråck hos spädbarn
 • hur man gör sund mandel spred
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com