Hur du tar kontroll över din hälsa

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-10-22
Eftersom en god hälsa är svårt att kvantifiera och sjukdom är ibland omöjligt att förutsäga, många människor har svårt att se hälsa som något de kan kontrollera. Dock människor som kan spara pengar och leva inom en budget kan ta ansvar för sin hälsa på samma sätt att de tar ansvar för sin ekonomi

Övertagande av din livsstil


1.
Tänk på ditt liv som om det vore ett bankkonto. Kalla det din LIFE-fond. Ditt liv är över när saldot är noll.
2.
Tänk dig att varje sjukdom drar från ditt liv fonden. Ditt mål är att ha råd att "betala" för även den mest förödande sjukdomar.
3.
Lägg till ditt liv fond med hälsosam livsstil, så ditt konto inte utarmat när du blir sjuk. Kom ihåg att du inte kan lägga till ditt liv fonden när du är sjuk, så det är bäst att göra dina bidrag medan du fortfarande frisk.
4.
Försök att bli rik. Om du lägger konsekvent i ditt liv fonden genom att göra hälsosamma val i mat, motion och avstå från ohälsosamma vanor. Också undvika att behöva göra många uttag, så du kan njuta av en bekväm pension utan onödiga hälsofrågor. Med andra ord, som du ålder, kan du fortsätta att bo självständigt och göra egna val, istället för beroende av andra människor att ta hand om dig.
5.
Lämna något för din arvingar. Ditt arbete att bygga upp ditt liv fonden översätter till ett gott exempel för dina barn och barnbarn, som kommer att ärva din goda hälsovanor-Life-medel av sina egna.

övertagande av din läkare eller diabetessköterska


1.
Shop runt. Även sjukdom tvingar dig att göra uttag från ditt liv fonden, måste du bestämma när och hur mycket att dra tillbaka. Forskning din hälsa vårdalternativ minst lika omsorgsfullt som du gör med andra större inköp.
2.
Behåll kontrollen. Låta din läkare göra alla dina sjukvården beslut är som att ge dem fri tillgång till ditt liv fonden. Lyssna på deras råd, men gör det klart att du kommer att göra dina egna beslut. Få andra och tredje yttranden om stora vårdbesluten så du är fullt informerade.
3.
Håll ett öga på marknaden. Håll dig informerad om den senaste forskningen om sunda vanor och orsakerna till sjukdomen. Du kanske upptäcker att du måste börja göra något nytt att fortsätta att lägga till din Life-fonden genom att utnyttja nya eller experimentella produkter och program. Kolla källan till den information som du hittar för att se till att det är tillförlitlig.

Tips och varningar


 • sjukförsäkring är en insättning på ditt LIFE-fond, inte ett uttag. Använd den för att få regelbundna förebyggande vård som hjälper dig att hålla dig frisk.


 • Previous:nothing Next:Hur du tar väl hand om dina lungor

  Relaterade artiklar


 • hur du kan styra ditt blodtryck
 • hur man hittar kirurgi för viktminskning resurser
 • Hur vet man att barnet behöver en läkare
 • hur man väljer vitaminer för barn
 • hur man kan stoppa tuggtobak
 • hur veta om du har hög risk för matförgiftning
 • hur man använder en glödlampa sucker för att ta bort nyfödda barns slem
 • hur man kan hjälpa ett barn handskas med tragedi
 • hur man rakar
 • hur man byter en dålig vana.
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com