Ero WNBA ja NBAWNBA vs NBA

Koripallo on suosikki harrastus, paitsi amerikkalaiselle yleisölle, mutta myös kaikkialla maailmassa. Kaksi keskeistä näkyvä Koripallon, jotka ovat enimmäkseen odotettavissa fanit ovat NBA (National Basketball Association) ja WNBA (Women 's NBA).

NBA

National Basketball Association on pohjimmiltaan vanhin koripalloliiga olemassa. Se perustuu 06 kesäkuu 1946, New Yorkissa. Se on tällä hetkellä koostuu 30 joukkuetta Pohjois-Amerikassa, ja on yksi neljästä suuresta ammattilaisurheilu liigoja Yhdysvalloissa, mikä käsittää myös MLB (Major League Baseball), NFL (National Football League) ja NHL (National Hockey League). Pudotuspelit NBA alkaa huhtikuun lopulla, joissa kussakin konferenssissa (Itä- ja Länsi), jossa on kahdeksan joukkuetta kilpailevat mestaruudesta. Turnaus muotoa noudatetaan aikana pudotuspeleissä. Jokainen joukkue kilpailee kilpailija best-of-seitsemän sarjan. Kuka voittaa neljä peliä etenee seuraavalle kierrokselle, kun taas toinen on eliminoitu pudotuspeleissä. Kunkin konferenssi, kaikki paitsi yksi joukkue poistuu kustakin konferenssin pudotuspeleissä. Kaksi yleistä joukkuetta jäljellä ovat niitä, jotka kilpailevat mestaruudesta.

WNBA

Naisten 's NBA on periaatteessa naiset vastine NBA. Se perustettiin vuonna vuonna 1996, vaikka ne vasta alkoivat soittaa liigat vuotta myöhemmin. Säännöllinen WNBA vuodenaikoina alkavat toukokuussa ja pudotuspelien alkaa puolivälissä elokuun ja jatkuvat syyskuuhun. 24 huhtikuu 1996, oli todellinen ajankohta, jolloin WNBA virallisesti hyväksynyt NBA johtokunta. alun perin alkoi kahdeksan joukkuetta, nimittäin Charlotte Sting, Cleveland Rockers, New York Liberty, Houston Comets varten itäinen konferenssi, Utah Starzz, Sacramento Monarchs, Phoenix Mercury ja Los Angeles Sparks varten Western Conference. vaikka WNBA ei ole ensimmäinen merkittävä naisten 's koripalloliiga (otsikko hallussa lakkauttanut WBL), WNBA on ainoa naiset 's ammatillinen koripalloliiga saada täysi tuki ja tuki NBA. WNBA pudotuspelien ajaa best-of-kolme poistaminen turnaus, lopulta määritetään kaksi viimeistä joukkuetta, jotka pelaavat mestaruudesta. Ensimmäinen kierros pudotuspeleissä koostuu kahdesta Kaksinkamppailuvedoissa, kussakin niiden konferenssien ja perustuvat kylvö (1-4 ja 2-3). Molemmat voittajat menevät toiselle kierrokselle, tulitikulla-up välillä voittajat 1-4 ja 2-3. Sarjan voittajat sitten edetä WNBA finaaliin.Yhteenveto:

1. NBA on vanhin koripalloliiga olemassa. WNBA on naisten vastine NBA.

2. NBA perustettiin sille 06 kesäkuu 1946, New Yorkissa, kun taas WNBA aikana perustettu vuonna 1996, vaikkakin vain alkoi pelata liigoissa vuotta myöhemmin.