Ero Aikido ja HapkidoAikido vs Hapkido

Hapkidon poikkeaa Aikidoa, koska se on enemmän potkiminen siirtyy verrattuna jälkimmäiseen. Tämä on melko yhdenmukainen Korea 's standardi kamppailulaji kuten Taekwondo. Tämä tuo toisen eron jossa Hapkido perustettiin Koreassa kun Aikido perustettiin Japanissa. Entinen perusti Choi Yong Sul (joskus 1950-luvulla ) kun taas toinen (aikido) perustettiin ja kodifioitiin Morehi Usheba myöhemmin osa 1940 's.

Oikeastaan, molemmilla on sama alkuperä tulevat Daitoryu Aiki Jujutsu kamppailulaji. Koska tällaiset kaksi liittyvät läheisesti toisiinsa, mutta ne ovat tulleet vahvistettava eri filosofiat ja säätiöt. Hapkido on vain kirjaimellinen Korean käännös Japanin kamppailulaji aikidoa. Termi tarkoittaa universaali harmonia tai työskentelee energioiden.

Aikido ja Hapkido kouluttaa opiskelija vastaanottaa hyökkäyksiä pienemmän vastuksen siirtämällä sen pois vastaan ​​(suuntaamalla hyökkäys) ja siten lisäämällä tai käyttämällä vastaan ​​'henkilökohtainen voima. Tämä on hyvin erilainen lähestymistapa perinteiseen tyyliin taistelevat jossa iskujen ollaan vastustavat päineen. tällä tavoin vastaan ​​myös käyttää vähemmän energiaa ja voimaa verrattuna muihin taistelulajitekniikoita. tämän seurauksena vastustaja tulee olemaan tilassa epätasapaino mikä hänelle alttiita tarttua kaltaisia ​​hyökkäyksiä, lukot, -poistoista ja kehon heittää.

Varsinkin Hapkido, tarjoamalla potkuja antaa paremmat mahdollisuudet hyökkäyksessä, mutta jos et ole koulutettu kunnolla potkiminen sinun ei pitäisi käyttää jalat taistelevat. Näin ollen sinun pitäisi yrittää töitä parantamaan niitä, vaikka se tarkoittaa, että sinun täytyy olla käyttämättä kädet ja muut ruumiinosat.

Kaiken Hapkido on vapaampi ja aggressiivinen kamppailulaji kuin Aikido koska erilaisia ​​perus taistelutaitoja kuten käytön potkuja, käsi lakkoja, kyynärpää ja käsivarsi lukot, ja jopa käyttää aseita. Tämä tekee Hapkido hyvän kamppailulaji, joka tarkkailee sekä puolustus- ja rikoksen se sisältää pehmeä ja kova tekniikoita. Toisaalta, vaikka juuret Aikido kasvatetaan tekniikoita tarkoitettu sotilaskäyttöön käyttö, Aikido priorisoi puolustustekniikoita sijasta rikkomuksen. Se yrittää ei aloittaa hyökkäyksen.1. Aikido perustettiin Japanissa taas Hapkido perustettiin Koreassa

2. Aikido kehitettiin aikaisemmin kuin Hapkido.

3. Aikido keskittyy enemmän tai puolustukseen, kun Hapkido on aggressiivisempi kamppailulaji, koska se sisältää sekä rikos ja puolustus; joskus se jopa käyttää aseita, kuten köydet ja miekat