Ero pistoolien ja kivääriPistol vs Rifle

Pistoolit ja kiväärit ovat molemmat tuliaseita. Ne kuuluvat kahteen eri tuliaseita. Pistols kuuluvat käsiase luokkaan, ja kiväärit kuuluvat pitkä ase luokka. Kuten nimestä voi päätellä, käsiaseet ovat aseet, jotka ovat kannettavat ja pienempiä. Niitä on helpompi kuljettaa kokonsa ja niitä käytetään vain yhtä tai joskus molemmat kädet. Kuitenkin pitkät aseet ovat pidempiä aseet ja tarvitsee tukea olkapään tuleen kunnolla. Niiden koko on sellainen, että niitä ei voida helposti kuljettaa ympäri ja loistavat, kun kuljetetaan. Ihmiset yleensä kuljettaa pitkiä aseita slung yli heidän harteillaan. Ne ovat molemmat yleisesti kutsutaan aseita.

Pistols
Pistoolit ovat käsiaseet, joka kehitettiin vuonna 1885 Stevens Maxim. Niitä on kahta eri tyyppiä, single-shot pistoolit ja puoliautomaattinen pistoolit. Heillä on kehittyneempää tekniikkaa kuin kivääriä. Pistoolilla lievää painetta käytetään palo luoti. Se on turvamekanismi, joka auttaa välttämään vahingossa aseen laukaisun. Kun ase laukaistaan, se kokee rekyyliä. Tämä rekyyli pohjimmiltaan tuo tiedotteessa valmis ammuttu kammioon. Ammunta pistooli ei ole kovin vaikeaa, mutta hyvä tavoite tarvitsee käytännössä rekyyli yleensä muuttaa suuntaa luodin.

Pistols ovat suositumpia kuin kivääriä kokonsa, paino, ja se, että ne voidaan helposti piiloon runkoon. Niitä käytetään lähinnä itsepuolustukseen ja ovat vähemmän tehokkaita kuin kivääriä. Pistoolit voidaan käyttää erilaisia ​​45-50 metriä ja käyttää vähemmän tehokkaita luoteja. Sytyttämään pistooli, joko yhdellä kädellä tai joskus molempia käsiä käytetään.

Kiväärit
Kiväärit ovat pitkiä aseita. Niillä on pitkä piippu ja ovat saatavilla eri tyyppejä, kuten; automaattinen kiväärien, puoliautomaattikiväärit, Spencer kivääriä, musketti, panssarintorjunta-kiväärien jne Kiväärit on kehitetty monia kehittyneitä tekniikoita ja ovat erittäin tehokkaita aseita käytetään metsästykseen ja itsepuolustusta. Nimi 'kivääri' on annettu sen vuoksi rifling sisällä on tynnyri. Tämän vuoksi rifling, luoteja pyörivät suurella nopeudella ja poistaa tynnyristä suurella tarkkuus ja täsmällisyys.Kiväärit ovat suurempia kuin pistoolit, ei voi helposti piiloon, raskaampia ja tehokkaampia. Ne voivat ottaa jopa 300 jalkaa sekunnissa. Koska suuri nopeus luoti laukaus, kivääri on paljon enemmän haittaa kuin pistooli.

Yhteenveto:

1. Pistols on luokiteltu käsiaseita; kiväärit on luokiteltu pitkiä aseita.
2. Pistols voi kuvata vain yhdellä kädellä; kiväärit tarvitaan kumpaakin kättä ja tukea olkapää potkut tarkasti.
3. Pistols voidaan visuaalisesti erottaa kiväärien koon piipun. Pistols on lyhyt tynnyriä, ja kiväärit on hyvin pitkä tynnyriä.
4. Pistols ovat pienempiä ja kevyempi; kiväärit ovat kooltaan suurempia ja raskaampia.
5. Pistols voidaan helposti piiloon ja käytetään pääasiassa itsepuolustukseen; kiväärit käytetään metsästykseen, sodankäynnin, itsepuolustus, jne.
6. Valikoima pistoolit on vähemmän verrattuna kivääriä.