Ero etikalla ja omenaviinietikkaaEtikalla vs. omenaviinietikkaa

Etikka on katkottua ruoanlaitto ja kotitalouden kohteen. Mitä useimmat eivät tiedä, kuitenkin se, että on olemassa useita erityyppisiä etikkaa. Maantieteellinen sijainti ja erityisiä tuotteita käytetään yleensä millainen etikka, joka on kehitetty.

Kuten edellä on mainittu, on olemassa lukuisia eri etikkaa. On mallas etikka, joka on valmistettu viljasta, yleensä ohra, joka oli peräisin Englanti. Kookos etikka on yleinen näky Aasiassa, joka on tuotettu, sopivasti läpi käymisen kookospähkinämehua. Cane etikka, valmistettu käymisteitse sokeriruoko, on suosittu Filippiineillä. On monia muita, mutta tutuin niistä ovat etikalla, jota käytetään kaikkialla keittämöstä puhdistus- ja omenaviinietikkaa, joka on saavuttanut suosiota viime aikoina ansiosta sen monipuolisuuden ja terveyshyötyjä.

Etikka löydettiin menneinä aikoina. Sama prosessi, joka kulkee viini tislataan käytetään tuottaa etikkaa. Kuitenkin käymisen etanolin on enemmän keskittynyt tuottaa etikkahappoa. Termi 'etikka' oli peräisin Ranskan 'vin Aigre'; kirjaimellisesti käännettynä se tarkoittaa 'hapanviinillä.' Perinteisesti, etikka tuotetaan hyvin pitkän ajan kuluessa, aikana useita viikkoja tai pidempään. Tämä edistää luonnollista kertymistä etikkahappobakteerin (aka 'äiti etikkaa'). Nykyaikaiset menetelmät mahdollistavat nopeamman kehittämisen kautta käyttö bakteeriviljelyjen ja koneita, jotka nopeuttavat hapetus ja siten käyminen. Etikalla ja omenaviinietikkaa tuotetaan samalla tavalla, mutta pieniä eroja.

Etikalla on todella selvä etikkaa. Se valmistetaan samalla tavoin kuin muut viinietikkaa vaan perustuu usein peräisin viinietikkaa itse. Suosittu valinta on maltaiden etikka, koska sen halpa hinta. Vertailun muihin viinietikkaa, etikalla on erittäin hapan. Koska se on suurempi happamuus kuin toiset lajissaan (tislaamalla maltaan etikka vedellä, esimerkiksi sadot noin 5-8% etikkahappoa pitoisuus), etikalla käytetään useammin puhdistusta varten, vaikka se on myös suosittu sen lääkkeen käyttää sekä leivontaan ja peittaukseen ja säilöntä lihatuotteita. Riisi etikka, suosittu Aasian maissa, on ehkä ainoa etikalla lähes yksinomaan ruoanlaittoon. Etikalla voidaan puhdistaa ikkunoiden, tahroja, ja jopa steriloida kohteita kuin sitä käytetään laboratoriossa asetukset.

Omenaviinietikkaa (kutsutaan yleisesti ACV), toisaalta, on tehty läpi käymisen luonnollisesti omenasiideri. Samalla tavalla kuin kaikki etikka on tuotettu, omenaviinietikkaa fermentoidaan alkoholiksi ensin. Tämän jälkeen se käsitellään sitten edelleen lisätä etikkahapon pitoisuus, mikä muuttaa sen etikkaa. Toinen ero etikalla ja omenaviinietikkaa on, että jälkimmäinen on kellanruskea valo väri. On yleisesti jaetaan suodattamaton ja ilman läpi pastörointi. Muista 'äiti etikan', jota tuotetaan muiden jalostettujen etikka? Omenaviinietikkaa on usein jakautunut 'äiti etikan' ratkaista alareunassa säiliön. Omenaviinietikkaa on suosittu keskuudessa terveyden tajuissaan sen pitäisi suurempia terveyshyötyjä kuin muita etikkaa. Vaikka sekä etikalla ja omenaviinietikkaa on potentiaalisia lääkkeiden käyttötarkoituksia, monet väittävät, että omenaviinietikkaa on voimakkaampi, erityisesti alueilla verensokerin tasoa ja laihtuminen, keinoksi joillekin ihosairauksien, allergiat, ja tehostamalla immuunijärjestelmä. On myös johtuvan positiivisia vaikutuksia alennettava korkeaa huonoa kolesterolia ja alentaa verenpainetta.Yhteenvetona:

1. etikalla ja omenaviinietikkaa (ACV) valmistetaan samalla tavalla; tislaamalla käynyttä etanolia joka tuottaa etikkahappoa, keskeinen osa viinietikkaa.

2. etikalla kattaa suuremman laajuus etikkaa tyyppejä kuin se valmistetaan yleensä viinietikkaa itsestään; Omenaviinietikkaa on yksinomaan tislaamalla etanolin omenasiideri.