Ero Delirium ja dementianDelirium vs Dementia

Dementia ja delirium ovat kaksi eri sairauksia. Molemmat näistä edellytyksistä esiin tilanne perus sekavuutta tai hämmennys. Oireet huomattavasti päällekkäin, koska ne koskevat pääasiassa toimintahäiriöitä koskevat potilaan 's kognition. Potilaat voivat olla altistunut olla samantyyppisiä käyttäytymiseen ongelmia, unihäiriöt kysymyksiä, levottomuus tai aggressiivisuus. Dementia potilaat ovat todennäköisemmin delirium kuin muut henkilöt.

Dementia tapahtuu, kun on saatu älyllinen normaalin toiminnan menetys yhdessä ilmenemismuotoja kuten henkinen hämmennys, koordinoinnin puute, perplexity puute muistia, kiukuttelu, kyvyttömyys hallita suolen ja virtsarakon, heikentynyt tuomion ja kognitiivisia kykyjä, vähentää keskittymiskyky, litteä vaikuttaa, ja kyvyttömyys liikkua sen mukaisesti. Mainittu invalidisoivaa oireet yleensä esiinny iäkkäillä potilailla. Se voi kestää vuosia tämän ehdon kehittämiseksi. Tämä ehto on parantumaton ja laukaisee stressi, masennus, puute B12-vitamiinin, alkoholin väärinkäyttö, kilpirauhasen, ja Alzheimerin 'tauti.

Toisin kuin dementia, delirium voi edetä äkillisesti, ja muita lääketieteellisiä kriisit voivat aiheuttaa delirium. Ne voidaan palauttaa normaaliin tilaansa tai ainakin lääkärit voivat välttää etenemistä ilmenemismuotoja, jotta edelleen aivovaurioita estetään. Delirium on ilmenee äkillinen häiriö henkilö 'tietoisuuteen ja yleinen muutoksia kognition. Potilas voi esiintyä yliaktiivisuutta, jos vaikeuksissa missä tilanteissa potilas odotetaan kokea aistiharhoja tai harhaluuloja ja sekavuutta. Jos potilas rauhoitetaan, sekava, tai veltto, hän voi esiintyä aktiivisuuden vähenemistä.

Delirium yleensä peräisin fysiologisia ongelmia, kuten metabolisen eroja, päihteiden, infektio, maksan vajaatoiminta, ja sydämen vajaatoiminta sairaus. Neurochemically ottaen asetyylikoliinitasoihin keskeytyvät tässä häiriö taas dementia tulee hermosoluvaurioihin kuten Alzheimerin 's ja muut rappeuttavat sairaudet, joihin liittyy hermostoon.

Sen käsittelytavoista nämä kaksi häiriöt ovat erilaisia ​​hallintasovelluksiin. Ilmentymiä delirium ehkäistään tai ehkä päinvastaiseksi kapenee pois lääketieteellisiä toimenpiteitä varten kognitiivisista häiriöistä. Ei-farmakologinen hoitojen tämän edellytyksen ovat sekvenssit, kuten optimoimalla ympäristön ja toimittaa rauhallinen miljöö potilaalle. Lääketieteellisiä toimenpiteitä liittyy hyödyntämistä neuroleptilääkehoidon kuten risperidoni ja Haloperidol. Nämä lääkkeet annetaan siinä tapauksessa, että potilas kokee harhaluuloja ja aistiharhoja. Anksiolyytit kuin bentsodiatsepiinin annetaan myös, jos delirium potilaan on peräisin vieroitustila.

Ilmentymiä dementia kääntäen voidaan hoitaa, mutta ei lähetetä käsittelyillä. Farmakologiset toimenpiteet koskevat AChE tai asetyylikoliinisteraasiestäjät, kuten donepetsiilihydrokloridia, takriini, rivastigmiini ja galantamiini; NMDA tai N-metyyli-D-aspartaatin reseptorin antagonistit, kuten memantiini; ja muut käyttäytymiseen lääkkeet, kuten masennuslääkkeet, mielialan stabilointi, ja suuret rauhoittavia. Tyypillisin määräämää lääkettä potilaille, joilla on Alzheimerin 's on Aricept (Donepezil), vaikka puoliintumisaika tämä lääke on vain kuusi kuukautta.

Dementia on jatkuva häiriö taas delirium voi tulla ja mennä, jonka kesto tai intensiteetti, joka doesnt 't pysyä vakiona koettelemus aikoja. Delirium voi poiketa pari tuntia tai useita viikkoja. Kesto sen olemassaolo riippuu olosuhteista. kuitenkin dementia, potilaat voivat olla se kuukausia tai kaikki koko elämänsä.

Yhteenveto:1. Molemmat ehdot esiin tilanne perus sekavuutta tai hämmennys. Oireet huomattavasti päällekkäin, koska ne koskevat pääasiassa toimintahäiriöitä koskevat potilas 's kognition.

2. Dementia tapahtuu, kun on saatu älyllinen normaalin toiminnan menetys yhdessä ilmenemismuotoja kuten henkinen hämmennys, koordinoinnin puute, perplexity puute muistia, kiukuttelu.

3. Delirium ilmenevät äkillinen häiriö henkilölle 'tietoisuuteen ja yleinen muutoksia kognition. Potilas voi esiintyä yliaktiivisuutta, jos vaikeuksissa missä tilanteissa potilasta voidaan olettaa kokevan hallusinaatioita tai harhaluuloja.

4. Se voi kestää vuosia dementia kehittyä. Tämä ehto on parantumaton ja laukaisee stressi, masennus, puute B12-vitamiinin, alkoholin väärinkäyttö, kilpirauhasen, ja Alzheimerin 'tauti. Sen sijaan, delirium voi edetä äkillisesti, ja muita lääketieteellisiä kriisit voivat aiheuttaa delirium. Henkilö voidaan palauttaa hänen normaalitilaan, tai ainakin lääkärit voivat välttää etenemistä ilmenemismuotoja, jotta edelleen aivovaurioita estetään.

5. Neurochemically ottaen asetyylikoliinitasoihin keskeytyvät tässä häiriö taas dementia tulee hermosoluvaurioihin kuten Alzheimerin 's ja muut rappeuttavat sairaudet, joihin liittyy hermostoon.

6. hoitoon, nämä kaksi häiriöt ovat ovat erilaisia ​​hallintasovelluksiin. Ilmentymiä delirium ehkäistään tai se voidaan peruuttaa, kapeneva pois lääketieteellisiä toimenpiteitä varten kognitiivisista häiriöistä. Ilmentymiä dementia kääntäen voidaan hoitaa, mutta ei lähetetä käsittelyillä. Farmakologiset toimenpiteet koskevat AChE tai asetyylikoliiniesteraasin N-metyyli-D-aspartaatti ja muut käyttäytymiseen lääkkeet, kuten masennuslääkkeet, mielialan stabilointi, ja suuret rauhoittavia.

7. Dementia on jatkuva häiriö taas delirium voi tulla ja mennä, jonka kesto tai intensiteetti, joka doesnt 't pysyä vakiona koettelemus aikoja.