Ero TIA ja StrokeTIA vs Stroke

Yksi yleisimpiä sairauksia tällä planeetalla liittyy sydän. Joka vuosi miljoonat ihmiset vaikuttavat joko kuolla se tai vain ollaan diagnosoitu sitä. Emme voi muuttaa sitä, että tämä on yhteinen, koska meidän elämäntapa nyt sallii meidän ottaa se lähinnä niille, jotka sijaitsevat kaupungin. Ihmisiltä puuttuu liikuntaa. Ne syövät pikaruokaa. Heidän työnsä sallii heitä istumaan koko päivän edessä heidän tietokoneensa. Lyhyesti sanottuna tämä aikakausi on tullut liikunnan puute useimmissa asetuksista.

Kaksi sydän- ja verisuonitaudit, jotka on ratkaistava ovat TIA ja aivohalvaus. Strokes ovat todella yleisiä maailmassa taas TIA esiintyy harvemmin.

TIA, tai ohimenevä aivoverenkiertohäiriö, on tilapäinen menetys verenkiertoa aivoissa. Tämä ei ole sairaus, vaan pikemminkin lyhyt tapahtuma, joka voi tapahtua kenelle tahansa. TIA voi tapahtua vain muutaman minuutin, ja sitten asiakas takaisin hänen tajuntansa. Mutta joissakin tapauksissa se voi esiintyä jopa 24 tuntia. Näin ollen, se on vain väliaikainen. Strokes, toisaalta, ovat heikentävä tapaus, jossa on pysyviä vaurioita verisuonten että tarjonnan hapen ja veren virtaus aivoihin. Aivohalvauksia kutsutaan myös aivojen hyökkäyksiä. Tässä tapaus, henkilö on vaarassa kuolla, jos on massiivinen aivovaurio puutteen takia veren virtausta.

Klassinen merkkejä aivohalvaus ovat: sekavuus aikaan ja paikkaan, epäsymmetriset kasvot, ja slurring puheen. Kun nämä merkit ovat ilmeisiä, yksi on jo tuoda kyseisen henkilön lähimpään sairaalaan hoitoon. Jotta TIA johtuen väliaikaisesta lopettamisesta verenkiertoa aivoissa, henkilö kokee tilapäinen tajunnan menetys, huimausta, vaikeuksia kävely, ja menetys tasapainoa ja koordinaatiota. Asiakas on edelleen hyvä elintoimintoja kuten hengitys tai hengityksen sekä pulssin.On paljon syitä aivohalvauksen kuten tupakointi, lihavuus, joilla diabetes, liikunnan puute, korkea verenpaine tai verenpainetauti, korkea kolesteroli ja triglyseridit, ja paljon muuta. Jos isku ei hoideta, se voi johtaa kuolemaan tai halvaantuminen toisella puolella kehoa, kyvyttömyys puhua, kasvojen pudottamalla kanssa halvaantunut puoli vaikuttaa.

Interventiot aivohalvaus ovat: trombolyyttisten lääkeaineiden liuottamiseksi hyytymään aivoissa aluksia, verenpainelääkkeet, anti-lipidemic lääkkeitä kolesterolin alentamiseen vain muutamia mainitakseni. Yksi interventioiden TIA on olla estää asiakkaan 's hengitysteiden ja mahdollistaa asiakkaan hengittää. TIA kutsutaan myös mini-aivohalvaus tai ohimenevä aivohalvaus.

Yhteenveto:

1. TIA tunnetaan myös ohimenevä hyökkäys tai mini-tahti, kun aivohalvaus tunnetaan myös aivot hyökkäys.
2. TIA ovat vähemmän vakavia kuin aivohalvauksen.
3. TIA ovat väliaikaisia, kun taas aivohalvauksia ovat pysyviä aivojen aluksen vaurioita ja purenta.