Ero Afib ja värinäAfib vs Flutter

Lääketieteellisessä kielenkäytössä afib on toinen nimi eteisvärinä, kun taas säröt tarkoittaa eteislepatus. Molemmat ehdot ovat samantyyppisiä sydämen rytmihäiriö, joiden toiminta liittyy epänormaali syke esimerkkeinä epäsäännöllisiä rytmejä ja äkillisiä pulsseja. Afib ja värinä syntyy, kun yksi niistä alueista sydämen, eteisessä, lyö kiihtyvällä vauhdilla.

Vuonna normaali, terve sydän, eteiset oletetaan supistuvan kun kammiot siirtyä lepotilaan. Supistuminen eteisten kanavien verta kammiot. Kuitenkin, kun sydän on afib tai lepattaa kunnossa, eteiset eivät supistumaan koordinoidusti, ja sen seurauksena, kammiot eivät ole täynnä verta maksimikapasiteetti. Tämä johtaa tehottomaan pumppaus verta, mikä johtaa oireita kuten heikkous, huimaus, rintakipu ja sydämentykytys.

Pahimmassa tapauksessa on koko sydämen vajaatoiminta muodossa aivohalvauksen, joka voi johtaa pysyvään vammautumiseen tai kuolemaan. Ero afib ja värinä on tekemistä etenemiseen. Lepatus tapahtuu ensin, ja koskee ainoastaan ​​vähäisiä, tilapäisiä rytmihäiriö. Kun tietty määrä aikaa, sydän joko palata normaaliin hakkaaminen rutiinia, tai kehittää afib. Afib voi tapahtua ajoittain, mutta huonompi tapauksissa vaivaavan sydämen jatkuvasti. Värinä voi edetä afib jos kärsivissä henkilö on taipumus tai on jo kehittänyt keuhkoahtaumatauti, sepelvaltimotauti, korkea verenpaine tai mitraaliläpän häiriö.

Afib aiheuttaa veren jäljellä vasempaan eteiseen hyytymiseen, mikä voi johtaa enemmän komplikaatioita. Tällaiset hyytyy voivat tukkia verisuonia missä tahansa kehon osassa, katkaisemalla verenkierron haavoittuvuuden alueelle. Lääkärit määräävät vakavuus afib tarkistamalla kärsivissä henkilö 's oireita sekä mittaamalla syke nopeus kammiot. Nopeampi voittaa nopeus yleensä osuu vakavampia oireita, ja niitä voidaan käyttää alkusoittoa aivohalvaus tai täydellinen sydämen vajaatoiminta. säröt ja afib voidaan havaita yksinkertaisesti tarkastamalla henkilö 's syke.

Jos lääkäri epäilee säröt, hän yleensä altistaa kärsivissä henkilö EKG tai elektrokardiografia vahvistaa rytmihäiriö. Sen määrittämiseksi, onko on muodostunut hyytymiä vasempaan eteiseen, lääkäri voi myös halutessaan suorittaa ultrasonography potilaan. Hätätilanteissa jossa kärsivissä henkilö on kokenut shokki menetys hengitys, tai rintakipua, lääkäri voi turvautua defibrillaattori, jota sovelletaan sähköä, jotta pakottaa sydämen palata normaaliin sykkivä.

Lääkkeet kuten propanololi, diltiatseemi, verapamiili, ja digoksiinia voidaan antaa potilaalle, jotta vähennetään syke. Huomioi kuitenkin, että vaikka nämä lääkkeet vähentävät säröt tai afib, ne eivät riitä täysin palauttaa normaalin sydämen. Jos nämä lääkkeet osoittautuvat riittämättömiksi, muita lääkkeitä, kuten dofetilidi, prokaiiniamidi, ja ibutilidi voidaan injektoida palauttaa normaalin sydämen heti. Jos joko huumeiden tai sähköiskun osoittautuvat tehottomiksi, viimeisenä keinona olisi katkaista yhteys kammiot ja eteiset, ja uudelleen kytke se keinotekoinen sydämentahdistin. Hoidon jälkeen, potilas on tarkkailtava kuukautta, jotta varmistetaan, että säröt tai afib ei toistu.Yhteenveto:

1. Värinä ja afib esiintyy samantyyppisiä sydämen rytmihäiriö, joka alkaa, kun eteiset supistuvat epäsäännöllisesti, mikä riittämätön veren virtausta kammiot, ja tehoton pumppaus verta koko kehoon.

2. Lepatus edeltää afib. Värinä voi päättyä jonkin ajan kuluttua, tai se voi kehittyä afib, jossa rytmihäiriö tapahtuu säännöllisemmin.

3. Värinä ja afib ovat yleisiä ihmisiä, jotka ovat alttiita, tai jo keuhkoahtaumatauti, sepelvaltimotauti, korkea verenpaine tai mitraaliläpän häiriö.