Ero Klamydia ja TippuriKlamydia vs Tippuri

Sukupuolitauti (STD) tai sukupuolitauti (VD), joka tunnetaan myös sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden (STI), on ollut olemassa jo satoja vuosia. Se tarttuu ihmisiin kautta ihmisen seksuaalisen käyttäytymisen, IV neuloja, imetys, ja synnytys.

Tartunnan saaneen henkilön voi olla tai ei ilmentyä infektion oireita, mutta voi kantaa virusta, bakteereita tai loinen ja voi välittää nämä bakteereita muille. Vaikka hän ei voi hankkia tauti, henkilö hän voineet siirtää bakteereita voi olla alttiita se ja oireita STD.

On olemassa monenlaisia ​​STD joka voi johtua useista tekijöistä, kuten:

Sieni, kaltaisissa tinea cruris tai Jock kutinaa ja kandidiaasi tai hiivatulehdus.
Virus, kuten ne, virushepatiitti (hepatiitti A, B, D ja E), herpes simplex, HIV, HPV (aiheuttaa kohdunkaulan ja siittimen syöpä), ja ontelosyylä.
Loiset, kuten rapuja, täi, ja syyhy.
Alkueläimet, kuten trichomoniasis.
Bakteerit, kuten chancroid, granulooma inquinale, kuppa, tippuri, ja klamydia.

Vaikka sekä klamydia ja tippuri ovat bakteeri-infektiot ja sukupuolitaudit, heillä on paljon eroja.

Yksi ero on, että klamydian johtuu klamydian trachomatics bakteerit, joita löytyy vain ihmisillä, ja se on yksi yleisimmistä sukupuolitaudeista. Se aiheuttaa infektioita ihmisillä sukuelinten ja silmät.Tippuri, toisaalta, on aiheuttanut Neisseria gonorrhoeae bakteerit. Se on myös yleinen sairaus, joka on itämisaika on 2 30 päivään. Se voi tarttua yhdyntää, tai äiti voi välittää sen lapsensa synnytyksen aikana. Oireet naisilla kuuluu valkovuoto, alavatsan kipu, ja kipu yhdynnän aikana. Miehillä oireita ovat päästöt penis ja polttava tunne virtsatessa. Hoitamattomana se voi aiheuttaa epididymiitti, eturauhasen tulehdus, ja virtsaputken miehillä. Naisilla, se voi aiheuttaa sisäsynnytintulehduksen, septinen niveltulehdus ja sormien, ranteiden, varpaat, ja nilkat. Se voi myös johtaa septinen abortti raskaana oleville naisille ja voi vaikuttaa nivelten ja sydämen.

Lähes 50% ihmisistä tartunnan tippuri ovat myös tartunnan klamydia. Vaikka tippuri aiheuttaa kipua virtsatessa, klamydia ei. On vain vuotoa peniksen. Hoitamattomana se voi myös aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

Ei ole olemassa oireita on klamydiainfektio, ja bakteerit voivat viipyä kuukausia ennen paljastuisi. Vasta sitten voidaan tartunnan saanut tuntea kipua ja virtaamat liittyy useimmat sukupuolitaudeilta. Kun se havaitaan, klamydiainfektio voidaan hoitaa antibiooteilla, kuten atsitromysiini, doksisykliini, tetrasykliiniä ja erytromysiini. Tippuri voidaan hoitaa Ofloxacin, Cefixine, ja Ceftriaxone.

Yhteenveto:

1. Klamydia on infektio aiheuttama klamydian trachomatics bakteerit taas tippuri aiheuttaa Neisseria gonorrhoeae bakteerit.
2. Chlamydia oireet ovat hitaita ilmeinen usein ottamalla kuukautta näyttää taas tippuri oireita osoittavat muutamassa päivässä.
3. Molemmat voidaan hoitaa antibiooteilla, mutta tippuri vaatii vahvempia ja tehokkaampia lääkkeitä kuin klamydian.