Ero Skitsofrenia ja SkitsoaffektiivinenSkitsofrenia vs Skitsoaffektiivinen

Erilaisilla häiriöiden me ihmiset kokevat, psykiatriset mielenterveyden häiriöt ovat yksi mielenkiintoisimmista aiheista ihmiset voivat viipyä ja tutkimus. Jotkut psykiatriset häiriöt ovat erilaisia ​​syitä ja teorioita selittämään ne.

Skitsofrenia ja Skitsoaffektiivinen Häiriö saattaa olla vaikuttamatta vain pieni osa väestöstä, mutta se on sairaus, joka voi vaikuttaa perheitä, koska häpeä se voi tuoda ja mitä ihmiset ovat sanovat, kun he huomasivat, että sukulainen tai läheinen henkilö niistä on hullu. Mutta se ei ole väliä.

Skitsofrenia on ajattelua häiriö. Se tulee kreikan sanasta 'schizein' tarkoittaa 'jakaa' ja 'phren' tarkoittaa 'mieli.' Sana tuli Eugen Bleuler 1908. Hän loi tämän sana kuvaamaan halkaisu mielen 's ajattelu, muisti, persoonallisuus, ja käsitys. Oireita ovat harhaluulot, aistiharhat, vainoharhaisuus, sekavaa puhetta, ja ajatusten. Maallikko 's termi skitsofrenia on' olla hullu. '

Skitsoaffektiivinen häiriö, toisaalta, on toinen psyykkinen sairaus, johon samanlaisia ​​oireita skitsofreniaan. Se oli ensimmäinen huomattava Jacob Kasanin, amerikkalainen psykiatri, vuonna 1933. Sen lisäksi, joilla on sama ilmentymiä kuin skitsofreniapotilaiden, niillä on myös samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin kaksisuuntaisen potilaille, koska he ovat koholla ja masentunut mieliala. Lisäksi niitä verrataan myös autististen lasten ja ihmiset skitsotyyppinen häiriö, koska ne ilmenevät sosiaalinen eristäminen, outoa käyttäytymistä, ja epäsovinnainen ajattelu.

Skitsofrenia on diagnosoitu perustuu DSM kriteerit, joita käytetään psykiatrit diagnoosin varmistamiseksi potilaista. Ei ole parannuskeinoa skitsofreniaan, mutta se voidaan estää huumeiden erityisesti epätyypilliset psykoosilääkkeet kuten risperidoni. On monia teorioita syitä skitsofrenian kuten perinnöllisyys, tai kun se kulkee veressä on mahdollisuus. Se voi myös johtua biologista teoriaan, jossa on pieni määrä dopamiinin aivoissa, mikä voi aiheuttaa skitsofrenia. Päihteiden aiheuttaa myös skitsofrenia.Skitsoaffektiivinen häiriö on myös diagnosoitu perustuu DSM kriteerit. Tämä mielenterveyshäiriö hallitaan yhdistämällä lääkkeiden mielialaa ja häiriö. Jotta häiriö, ainoa FDA lääke hyväksytty on Paliperidoni kanssa yleisnimi Invega. Syy skitsoaffektiivinen häiriö on vielä tuntematon.

Mielenterveyden häiriöt ei voida ehkäistä, mutta yksi on aina oltava tietoisia ja on lääkärin puoleen, jos joku uskoo ne kokevat oireita on lueteltu.

Yhteenveto:

1. Skitsofrenia on psyykkinen häiriö ominaista lähinnä hallusinaatiot, harhaluulot, ja sekavaa puheen samalla skitsoaffektiivista häiriötä on ilmentymiä samanlainen skitsofrenia, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja autismi.
2. Skitsofrenia löydettiin aiemmin vuonna 1908, kun skitsoaffektiivista häiriötä aikana havaittiin 1933.