Ero Hypertensio ja korkea verenpaineHypertensio vs Korkea verenpaine

Yhteinen maallikko odotetaan olettaa, että sekä verenpainetauti ja korkea verenpaine ovat yksi ja sama asia. Ja kyllä, he ovat oikein, koska nämä kaksi ovat todella samankaltaisia! Täten tavallinen päivä-to-day käyttöön, ihmiset voivat vaihtaa 'verenpainetauti' 'korkea verenpaine' ja päinvastoin. Kuitenkin lääketieteelliset setup, tarina näyttää olevan päinvastoin.

Vuonna suppeassa merkityksessä olisi selvä ero verenpainetauti ja korkea verenpaine. Määritelmän mukaan 'verenpainetauti' on 'sairaus verenkierto, joka on usein krooninen luonteeltaan.' Sille on tunnusomaista jatkuva nousu verenpaineen (BP). Etuliite 'hyper' tarkoittaa 'korkea' niin 'verenpainetauti' on vastakohta 'hypotensio' (matala verenpaine).

Verenpainetauti on luokiteltu joko välttämätöntä (ensisijainen) tai epäolennaisia ​​(toissijainen) kohonnut verenpaine. Edellinen on yleisin kuvattu, joilla ei ole tarkkaa tunnistettavaa syytä kun taas jälkimmäinen on enimmäkseen johtuu toissijainen tekijä, joka on hyvin helposti tunnistaa. Tämä ehto on läsnä monet ihmiset ympäri maailmaa ja pidetään johtava syy vakavampi sairaus kuten sydänkohtauksia, aivohalvauksia, aneurysmat ja sydämen vajaatoiminta, joukossa muita sairauksia. Vastaamaan tällaisiin, on syytä mainita, että yksi on harjoittaa elämäntapojen muutos menettelyjä, joilla parannetaan hänen BP tasot takaisin normaaliksi.

Sitä vastoin, korkea verenpaine on lääketieteellisesti pidetään oire sijaan ehto sinänsä. Sitä kuvaillaan jossa on koholla oleva verenpaine on yli 140 systolinen arvo ja 90 diastolinen arvo. Syyt tähän kasvu BP johtuu useista tekijöistä, kuten rasvaa tai kolesterolia kertymistä pitkin verisuonen vuoria, läsnäolo sairauksia, jotka vaikuttavat verenkiertoa ja myös heikkeneminen tai menetys verisuonten kimmoisuutta.Rasvakasautumia usein estää normaalin käytävä verta. Tämän seurauksena onteloon verisuonen kaventaa lisäten siten painetta kulkevan veren. Samoin munuaisten ja hormonaalisia häiriöitä usein aiheuttaa äkillisen siirtyminen BP johtuu hormonaalisia poikkeavuuksia; vaikka raskaus voi aiheuttaa verenpainetauti äidit jotka ovat suuremmassa vaarassa. Lisäksi eräät lääkkeet sanotaan aiheuttavan vakavia haittavaikutuksia, jotka liittyvät korkea BP. Lopuksi menetys verisuonten kimmoisuutta vaikuttaa myös BP verisuonten voi enää laajentaa tehokkaasti mukautumaan kulkua verta.

Yhteenveto:

1. Hypertensio on lääketieteellinen tila verenkiertoelimistön ominaista jatkuvasti koholla BP.
2. Korkea verenpaine on oire kuvattu ottaa systolinen BP lukema on yli 140 mmHg ja diastolinen BP lukema on yli 90 mmHg.