Ero CT ja PET SCANCT vs PET SCAN

Tietokonetomografia ja positroniemissiotomografia ovat molemmat isotooppitutkimusten skannaa käytetään havaitsemaan poikkeavuuksia eri elimissä. Se on kuvantamisen menettely, jonka avulla voidaan määrittää asianmukaiset diagnosointi ja päättää tarvittavista hoitoa lähestyvästä tauti. Sitä käytetään yleisesti havaitsemaan solun häiriöitä, kuten syöpää, aivot 's epätavallista toimintaa, ja alueiden tai toimintojen sydämen. Molemmat menettelyt ovat mukavan ja potilaille, koska se voidaan tehdä yhdessä istunnossa muuttamatta kantoja. Lisäksi se on yksityiskohtaisempi ja tarkka jättämättä tilaa virhearviointeja kuin mikään invasiivisia valmistelevan toimintaa.

Vaikka molemmat ovat skannerit, jokaisella on oma eroa muista.
Miten CT eroaa PET-? Kumpi on parempi ja edullisempaa käyttää? Hyödyt ja riskit käyttäen sekä menettelyjä auttaa potilasta tekemään viisaampia päätöksiä Valittaessa edullisempaa yksi.

Atk aksiaalinen tomografia tai kansanomaisesti kutsutaan TT tai CAT scan on tietokoneella röntgen että voidaan katsella sisäisen ruumiinosa. Se tuottaa poikkileikkaus ja kolme ulottuvuutta kuvantaminen rakenteiden elin. Paitsi, että se voi havaita epänormaali elimiä, mutta se voi myös tunnistaa toimintaa tai toiminnan normaalin elimissä. Sitä käytetään myös ohjaamaan välineenä lisätyn elimistössä sen tarkkaa paikantamista.

Positroniemissiotomografia tai yleisesti kutsutaan PET skannaus on kuvantamisen testi, joka hyödyntää erityisesti suunniteltu kamera tarkastella sisäelimet kehossa. Se tehdään ruiskuttamalla radioaktiivista merkkiainetta suonensisäisesti läpi käsivarteen. Tracer on kemiallinen nestemäisessä muodossa, joka päästää positronit, jotka voidaan tunnistaa ja muuntunut kuvan löytää ongelmallinen elimiä. PET scan käytetään tehokkaasti jäljittämisessä syöpä, aivosairauksien ja sydämen toimintoja. Se on myös käyttää määrittämään glukoosin metaboliassa, hapen käyttö ja veren virtausta koko kehossa.

Etuna PET skannata CT on, että se voi altistaa aineenvaihdunnan muutoksia solutasolla ruumiin. Se voi havaita kehittää sairauksia varhaisessa vaiheessa toisin kuin CT, jonka havaitseminen voi olla hieman myöhässä. Kuva on kuitenkin esittämä PET skannaus ei ole yhtä yksityiskohtainen kuin CT johtuu siitä, että kuva PET-ainostaan ​​alueelle, jossa merkkiaine on sijoitettu.Yhteenveto:

1. PET scan käytetään radioaktiivista merkkiainetta, joka päästää positroni, joka voidaan modifioida tarkastella elimiä, jotka on ongelmia, kun CT on tietokoneella röntgen, joka voi havaita normaalin ja epänormaalin elimissä.

2. PET on etulyöntiasema CT koska se voi osoittaa aineenvaihdunnan muutoksia solutasolla tärkeää varhaisen taudin havaitsemiseen.