Ero akuutti ja krooninen leukemiaEro akuutti ja krooninen leukemia

Leukemia on verisyöpä. Siihen liittyy epänormaalien ja epäkypsien verisolujen luuydin. Nämä solut eivät kykene täyttämään normaalia toimintaa. Kuten määrä epänormaaleja soluja kasvaa, ne syrjäyttää luuytimessä ja verenkiertoon, joka estää veren normaalin solujen toimi tehokkaasti.

Riippuen määrä sairauden etenemistä, leukemia on jaettu akuutti ja krooninen. Olkaamme ymmärtää ero akuutti ja krooninen tautimuodot.

akuutti leukemia

Vuonna akuutti leukemia, epänormaali tauti soluja tuotetaan nopeana luuytimessä. Ne nopeasti syöttää verenkiertoon ja saavuttaa muut etäiset elimissä. Täällä ne keräävät ja vaikuttaa normaaliin toimintaan elimen, joka aiheuttaa erilaisia ​​komplikaatioita. Lisääntynyt määrä epäkypsiä verisoluja veressä estää normaalien solujen toimimasta kunnolla, synnyttää oireita, kuten anemia, krooninen väsymys, vähentynyt immuniteetti, jne.

On olemassa kahta päätyyppiä akuutti leukemia: akuutti lymfaattinen Leukemia ja akuutti myelooinen leukemia

Akuutti lymfaattinen leukemia: Tämä tunnetaan myös akuutti lymfaattinen leukemia tai akuutti lymfaattisessa leukemia. Tämä on nopeasti kasvava muoto verisyöpä, jossa on lisääntynyt määrä poikkeavia valkosoluja luuytimessä. Nämä solut vuoto verenkiertoon ja voi levitä elintärkeisiin elimiin, kuten aivot, maksa, ja kivekset. Epänormaali valkosolujen ovat kehittymättömät ja ovat tehottomia heidän suorittaessaan toiminnon. Tauti on yleisempää lapsilla alle 15-vuotiaille ja aikuisille yli 45-vuotiaita.

Akuutti myelooinen leukemia: Tämä tunnetaan myös akuutti myelooinen leukemia, akuutti myeloblastinen leukemia, akuutti granulosyyttisen leukemian tai akuutin ei-lymfaattisen leukemian. Tämä on yleisin akuutin leukemian, jossa luuydin tuottaa epänormaaleja blast soluja. Räjähdys solut ovat epäkypsiä soluja, jotka kypsät solut C, kuten punasolut, verihiutaleet ja valkosolujen C on muodostettu. Kehittymätön emosoluilla koskaan kypsyvät WBCs, RBC tai verihiutaleita. AML on kahdeksan alatyyppejä riippuen solun vaikuttaa.

krooninen leukemia

Vuonna krooninen leukemia, epänormaali solut valmistetaan hyvin hitaasti; ja niin se kestää kauan sairauden kehitykseen ja kehittää komplikaatioita. Koska on olemassa enemmän normaalit solut verrattuna poikkeavia soluja luuytimessä ja verenkiertoon, ydintoiminnot veren tehdään edelleen.On olemassa kahta päätyyppiä krooninen leukemia: krooninen lymfosyyttinen leukemia ja krooninen myelooinen leukemia.

Krooninen lymfosyyttinen leukemia: Tämä on hitaasti kasvava syövän, joka alkaa infektio-taistelut lymfosyyttisoluissa luuytimen. Kuten määrä epänormaaleja soluja kasvaa, ne leviävät verenkiertoon ja saavuttavat kaukana elimissä, kuten imusolmukkeissa, pernassa ja maksassa. Lisääntyminen poikkeavien solujen haittaa toimintaa normaalin lymfosyyttien, mikä puolestaan ​​vähentää elimistön 's kapasiteetti taistelevat tahansa infektio. Tämä syöpä vaikuttaa lähinnä aikuiset yli 55-vuotiaita. Se ei ole koskaan nähty lapset tai nuoret aikuiset.

Kroonisen myelooisen leukemian: Tämä tunnetaan myös krooninen myelooinen leukemia. Se liittyy kromosomipoikkeavuuden C läsnäollessa Philadelphia-kromosomi. Tämä kromosomi tuottaa syövän geenien ja osuus on noin 10% -15%: n kroonisen leukemiat. Tämä muoto verisyöpä vaikuttaa myös pääosin vanhusväestön, jossa keski-ikä koettelemus on noin 67 vuotta.

Oireita leukemia

Koska tauti vaikuttaa toimintaan normaali RBC, WBCs, lymfosyytit ja verihiutaleet, oireita ovat toistuvaa kuumeinen infektio alentuneen immuniteetin, anemia, kalpeus, jatkuva heikkous ja väsymys alentuneen happea kantokyvyn veren, helposti pintavikoja, pitkittynyt verenvuoto, viivästynyt veren hyytymistä johtuu lasku enemmän terveitä verihiutaleiden, ruokahalun puute, painonlasku, jne syöpä aiheuttaa myös turvotusta imusolmukkeiden, maksan ja pernan. Koska tauti leviää elinjärjestelmissä, elinspesifinen oireita ilmenee.

Hoito Leukemia

Leukemian hoitamiseksi, on yhdistelmä kemoterapian, sädehoidon, immunoterapian, ja kantasolujen siirron.