Ero OA ja RAOA vs RA

Luun ja yhteistä häiriöt ovat yksi kaikkein tuskallista sairauksia voi kokea. Hän voi kokea sietämätöntä kipua, joka voi kestää muutaman sekunnin muutaman tunnin, jos mitään toimenpiteitä tehdään. Nämä luuston ja nivelten häiriöt voivat esiintyä ryhmässä väestöstä, ja jotkut esiintyvät luonnossa ihmisille, jotka korostavat luut ja nivelet niin paljon.

Kaksi yleisintä luun häiriöt ovat nivelrikko ja nivelreuma tai joka tunnetaan paremmin nimellä OA ja RA. Pyrkikäämme puuttua eroja näiden kahden luun häiriöt.

RA on tila, jossa vasta-aineet ovat mukana tulehdus nivelissä. Tämä yhteinen häiriö etenee ajan myötä. Tämä on yleisempää naisilla kuin miehillä, joiden suhde on 3: 1. RA esiintyy 1 prosentilla väestöstä hän Yhdysvalloissa. Tämä ehto on yleensä perinnöllinen tai muiden tekijöiden aiheuttama.

OA, toisaalta, on kulumista ja-repeämä kunnossa. Tämä on yleinen urheilijoiden, urheilijoiden, juoksijat, pyöräilijät, ja ne ihmiset, jotka käyttävät usein polvillaan, jotka kantavat painoa them.However, vaikutukset tapahtuvat kun nämä ihmiset saavuttavat vanhuuden. OA vaikuttaa yleensä polvissa ja lonkkaan. RA vaikuttaa pienten nivelten kuten rannetta ja niveliä käden.

RA ja OA 's kesto kipu on erilainen kuin hyvin. RA yleensä tapahtuu joka aamu koska vasta ovat keskittyneet rannetta ja niveliä. Se voi kestää 30 minuuttia tai enemmän. OA, toisaalta, on lyhyt ja voi esiintyä muutaman minuutin.OA 's syy johtuu ruston erittely, joka aiheuttanut liian paljon rasitusta tässä osassa jalan. Paitsi toistuvaa käyttöä luun rusto, ylipaino asettaa myös stressiä kneecaps ja lantion luita. Suvussa ja genetiikan myös tärkeässä rooli kehityksen OA. RA 's syy johtuu vasta jotka aiheuttavat itsetuhon nivelkalvoilla tai limakalvon nivelet. Tämä aiheuttaa tulehdusta ja kipua näillä alueilla nivelissä.

RA siellä on turvotusta, punoitusta ja lämpöä. OA on jäykkyys, joka voi kestää 30 minuuttia tunnissa, joka tapahtuu aamuisin. Myöhemmässä vuorokaudenaikoina kipu on vähemmän.
Hoito RA liittyy lääkitystä, joka voi lievittää tulehdusta. On viisi eri lääkkeitä RA nimittäin; biologics, reumalääkkeet, kortikosteroidit, NSAID, ja kipulääkkeillä. Hoito OA lisäksi särkylääkkeet, ovat steroidi-injektio, fysikaalinen hoito, kuten liikunnan, tukea, lepo, lämpö sovellus, ja painonpudotukseen.

Yhteenveto:

1. 'RA' tarkoittaa 'nivelreuma' taas 'OA' tarkoittaa 'nivelrikko.'
2. RA on tulehdus niveltulehdus, kun OA on kulumista ja-repeämä niveltulehdus.
3. syy RA on itsetuhoinen vasta kun OA aiheuttavat usein stressiä
nämä luut, ylipaino, ja genetiikan.
4. Hoito RA liittyy elämäntapaan OA kuuluu lääkkeitä ja muita adjuvanttia