Ero Ruoka-aineallergiat ja ruoka-intoleranssiRuoka-aineallergiat vs ruoka-intoleranssi

Yleensä ero ruoka-aineallergiat ja ruoka-intoleranssi, kuinka rajusti elimistö hylkää ruokaa. Sanotaan, että ruoka-allergia voi olla hengenvaarallinen, vaikka uhka vai mitä 't välittömästi. Esimerkiksi nimitystä keliakia tai keliakian, on pitkän aikavälin allergia gluteenia, että kuluu pois suojaava ja ravinteiden tarttumalla värekarvat, joka lopulta voi johtaa syöpään. Välitön hengenvaarallista oireita voivat olla enemmän havaittavissa, kuten anafylaktinen sokki takia maapähkinä tai maitoa allergia.

Ruoka-intoleranssi on jotain erilaista. Keho pyrkii reagoimaan huonosti nautitun ruoan, antaa sinulle oireita, kuten närästys, ruoansulatushäiriöt, tai ripuli. Kun se tulee oikealle alas se, epämukavuus tuntuu on kehon 'kyvyttömyys onnistuneesti hajottaa ruokaa ravintoaineiden, ja käsitellä sitä normaalisti.

Ruoka-allergiat ja ruoka-intoleranssi voi myös olla hyvin erilaisia ​​syitä. Ruoka-aineallergiat ovat biologisia, ja voi 't voidaan muuttaa enempää kuin allergia ruoho tai muottiin voidaan muuttaa. Ruoka-intoleranssi on usein seurausta huonosta ravinnosta toiminto. Se voi johtua stressistä, huonot ruokailutottumukset, puute nesteiden, lääkkeet, ja muut fyysiset olosuhteet.

Hoitovaihtoehdot vaihtelevat. Ruoka-aineallergiat eivät ole hoidettu tavoitteena lopulta pysty onneksi sulattamaan ruokaa. Hoito on välttäminen kyseisen elintarvikkeen. Jos hengenvaarallinen vaikutukset ovat todennäköisesti, adrenaliinia kynä, joka tunnetaan myös EpiPen, annetaan potilaalle hätätapauksia.Ruoka-intoleranssi on usein käsitelty toivoo, että potilas voi palata normaaliin, rajoittamaton syö malleja jälleen. Tämä tarkoittaa usein ratkaista ruoansulatuskanavan hapolla ohjaimia ja muita ruoansulatuksen edistämiseen. Joskus tämä hoito on riittävä estämään epämukavuutta, ja mahdollistaa palauttamista säännöllisesti ruokailutottumusten.

Ruoka-allergiat ovat lähes aina läsnä syntymästä tai kehitykselliset vuotta ja pysyvät kanssasi loppuelämän. Ruoka-intoleranssi useimmiten kehittyy aikuisiässä, ja voi olla väliaikainen tilanne. Useimmille ihmisille, ruoka-intoleranssi voi osoittaa, että heidän emotionaalinen tila tarvitsee hieman TLC. Ruoka-aineallergiat ole mitään tekemistä valtion kanssa tunteita.