Ero CT ja ultraääniTT vs Ultraääni

On olemassa lukuisia diagnostisia käyttämien työkalujen röntgenin diagnosoida sairauksia. Jokainen työkalu on tiettyihin tarkoituksiin; kuten röntgensäteilyn luunmurtumia tai MRI pehmytkudoksen diagnoosit. Radiologit voivat tehokkaasti käyttää niitä tarkemman diagnoosin, tai paremmin tarkastella erityisen huolenaihe. Tämä artikkeli keskittyy erityisesti erot CT / CAT (tietokonetomografia Axial Tomography) skannaa ja ultraääni skannaa.

Tarkoitus

TT ovat diagnostisia työkaluja, joita käytetään moniin tarkoituksiin. Periaatteessa CT 's lähettää röntgensäteilyä läpi kehon pieniä viipaleita, jotka tallennetaan kuvia tietokoneessa. On erityinen CT, kutsutaan Läpivalaisu, joka voi kaapata suoraa liikettä tiettyjä diagnostisia tutkimuksia, tai auttaa interventionaalisessa radiologi, joka suoriutuu koepala, näyttämällä hänelle, minne ohjata neulan sisäelimeen.

Ultraääni kuvia on useita tarkoituksia, jotka mahdollistavat radiologin tehdä tarkempia diagnooseja. Ultraääni käyttää korkean taajuuden ääniaallot tuottaa Harmaapohjaiset kuvan eri elinten, kuten vatsaontelon elimiä tai sydämen, ja sitä käytetään usein sikiön tutkimuksiin. Jokainen on nähnyt sikiön ultraääni vauvan selvästi kuvassa. Doppler ultraääni ansiosta teknologiaa kaapata verenkiertoa hinnat, kuten kaulavaltimon ja munuaisten valtimot.

toiminnallisuus

CT on donitsin muotoiset toimintatavat, lähettää X-ray kehon läpi, joka kerta, kun skanneri pyörii, ja x-ray kuva on otettu. Joskus potilas varjoainetta suoneen erottuvalla värillä, mikä tekee sisäelimissä, kasvaimet, verenkierron, tai muut kiinnostavat alueet selvästi erottuvat, jonka avulla radiologin tehdä tarkempi diagnoosi. Kuvat näytetään monitorilla varten Radiologist 's katselu.

Ultraääni 's anturin lähettää ääniaallot potilaan' kehon. Nämä aallot kimpoavat elinten ja kudosten kehossa, ja palaa anturiin. Anturi tulkitsee näitä ääniä, ja tuottaa kuvaa, joka näkyy monitorissa. Mittaukset voidaan tehdä koon ja syvyyden, verenkierron, tai supistumista virtauksen, ja pelastettu Technologist varten Radiologist 's katselu.Historia

CT modality keksi insinööri ja fyysikko vuonna 1972; Godfrey Hounsfield ja Allan Cormack. Alun perin se oli pieni aukko, ja alun perin käytettiin kuvien pään. Koska tekniikka parantaa, ja 'reikä' kasvaessa se mahdollisti koko potilaan kehon skannattava. Alunperin se kesti useita tunteja hankkimaan tiedot ja rekonstruoida sen kuvan; tänään se kestää vain hetken.

Ultraääni on tuttu, koska sitä käytetään elokuvissa ja televisio-ohjelmia, mutta harvat ihmiset tietävät, milloin ultraääni keksittiin. On olemassa monia ristiriitoja, mutta aikaisintaan raportoitiin ensimmäisen Naval Medical Research Institute 1940-luvun lopulla 's, kun tohtori George Ludwig osoitti, että sappikivet voitiin havaita, ja myöhemmin vuonna 1957, kun tohtori Ian Donald ensin käyttää sitä sikiön kuvat.

Yhteenveto:

1. CT 's lähettää röntgensäteilyä läpi kehon pieniä viipaleita, jotka tallennetaan kuvia tietokoneessa, kun taas, ultraääni kuvia on useita tarkoituksia, jotka mahdollistavat radiologin tehdä tarkempia diagnooseja.