Ero kuolion ja ApoptosisKUOLION vs apoptoosin

ESITTELY

Kaikki solut monisoluisten organismin tehdään kasvua ja kuolema. Cellular kuolema on välttämätöntä organismi kasvaa ja hengissä. Ihmiskeho koostuu lukemattomia tyyppisiä soluja eri kehon osiin. On lähinnä kaksi tapaa, joilla solu käy läpi kuolema, joko haitallisille ympäristöä, vamman tai ennalta suunniteltua ja säännelty prosessi hajoamista. Solukuolemaa tapahtuu kahta eri processes- yksi on kuolion ja toinen on apoptoosin.

MITÄ KUOLION?

Kuolion on prosessi solujen kuolema, joka tapahtuu, kun solut altistetaan ääriolosuhteissa, jotka ovat hyvin erilaisia ​​kuin normaalit elinolot. Tämä johtaa vahingoittaa sisäisen solu- ympäristöä ja nopeaa solu- ja kudosvaurioita. Joten perus kyvyttömyys solun tasapainon säilyttämiseksi, kun se altistetaan vaikeissa olosuhteissa johtaa loppuun epäsopua soluun 's toimintaa ja lopulta sen kuoleman.

MITÄ apoptoosin?

Apoptoosi on ennalta suunniteltua, säännöllinen prosessi solukuoleman esiintyvien elin, jossa solun itse osallistuu aktiivisesti oman kuoleman. Sitä esiintyy osana normaalia solujen lisääntymiseen ja vaihtuvuus. Joten solut kuolevat luonnollisesti säilyttämään tasapainon matkapuhelinverkon kertolasku. Apoptosis tarvitaan moitteettoman toiminnan kehossa. useimmat solut elimistössä on säilyvyys, esimerkiksi punasolujen elää 120 päivää lopussa hävitettävä kehossa. Tämä on menetelmä apoptoosin.

Erilainen Syy JA ESITTELYKuolion on patologinen prosessi, joka on haitallista kehon. Se syntyy, kun solut altistetaan toksiinien, tai altistuminen ääriolosuhteita, jotka voivat olla mitä tahansa kohonnut lämpötila, vähentynyt happipitoisuus jne. Nämä ehdot johtavat vaurioita seinään tai kalvo solun. Kyvyttömyys ylläpitää normaalia toimintaa näissä olosuhteissa johtaa epätasapainoon sisäisen ympäristön solun. Tämä johtaa tulehdukseen ja kudosvaurio, joka johtaa kertyminen solujen roskia.

Apoptoosi on normaali, luonnollinen prosessi, joka on välttämätön kehon, koska se säilyttää tasapainon solujen määrä elimistössä. Jos solut eivät kuole, kun se voi johtaa kasvaimen tai syövän muodostumista, joka on kertymistä ei-toivottuihin soluihin. Jos solut kuolevat liian nopeasti, se voi johtaa edellytykset, kuten aidsin, sydänsairaus ja maksasairaus. Joten jos apoptoosin ei tapahdu niin kuin sen pitäisi, siellä on merkkejä taudista.

ERO rakenteellisista muutoksista

Kuolioon, on eheyden menetystä seinämän solun, joka johtaa turvotusta solun 's sisältö sekä hajoamisen pienkappaleita solun. Apoptoosin, ei hajoaminen solukalvon (seinä) pikemminkin on kutistuminen solun sisällön ohella clumping kalvon. Tämä johtaa muodostumiseen kondensoitiin elinten tunnetaan apoptoottisia kappaleita. Nämä laitokset saavat immuunijärjestelmä kehon ja tuhosivat tehokkaasti immuunijärjestelmän soluja. Näin ollen on hyvin koordinoitua mistä johtuen ei ole mukana tulehdusreaktio.

Erilainen biokemiallisia reaktioita

Kuolion on passiivinen prosessi, joka ei vaadi energiaa, ja voi tapahtua milloin tahansa ajankohtana. Tämä on satunnainen tapahtuma, joka on sääntelemätöntä.
Apoptoosi on aktiivinen prosessi, joka vaatii energiaa ja tapahtuu organisoidusti. Monia entsyymejä ja aineita tarvitaan suorittamaan erilaisia ​​vaiheita tässä prosessissa.
YHTEENVETO