Ero HIV 1 ja HIV 2HIV 1 vs HIV 2

AIDS (immuunikato) on yksi pelätty sairauksia maailmassa ja on tällä hetkellä ole tiedossa parannuskeinoa. Tämä sairaus johtuu ihmisen immuunikatovirus, jota kutsutaan yleisesti HIV. Mitä useimmat ihmiset eivät tiedä, että on olemassa kaksi kantoja HIV ja ne ovat yksinkertaisesti kutsutaan HIV 1 ja HIV 2 Suurin ero näiden kahden välillä on esiintymistiheys. HIV 2 on paljon harvinaisempi kuin yhteisen HIV 1. Sen esiintymät myös rajattu Africa toisin HIV 1, joka on laajalle levinnyt ympäri maailmaa.

Vaikka sekä sairaudet näytteille samoja oireita ja lopulta johtaa AIDS, niillä on eroja siinä, miten ne etenevät. Alkuvaiheessa sairauden, HIV 1 on enemmän tarttuva ja on todennäköisesti syy, miksi se leviää paljon nopeammin kuin HIV 2. myöhemmissä vaiheissa, HIV 2 tulee enemmän tarttuva kuin HIV 1, mutta on todennäköisempää, että tauti on jo löydetty ja varotoimenpiteet on jo toteutettu ei tartuttaa muita ihmisiä.

HIV 2 on vaikeampi havaita lähinnä siksi, että yleisin testit ovat vain herkkiä HIV 1-infektioon eikä HIV 2. Uudemmat testit ovat nyt herkkiä sekä kantoja, mutta se on suositeltavaa ihmisille, jotka ajattelevat, että he voivat olla HIV 2 etsimään testejä spesifinen HIVin 2 jos testi HIV 1 osoittautuu negatiivinen vain olla varma.

Hoito hallita HIV 2 ei ole täysin tutkinut vielä. Tämän vuoksi, HIV 1 sovelletaan myös niitä, jotka kärsivät HIV 2-infektio. Kuten odotettua, tulos ei ole aina odotetusti ja tarve entistä kohdennettu hoito on aina läsnä.On selvää, HIV-infektion tarttumisen ei ole pieni asia kuin hoito on vielä löytämättä. Silti se on varmasti parempi olla yleisempiä HIV 1-kantaa kuin toteaminen ja hoito tapahtuu paljon nopeammin. Vaikka HIV 2 kantaa löytyy useimmiten Afrikassa, ei ole mitään varmuutta siitä, että se ei levitä muihin maanosiin samoin.

Yhteenveto:

1. HIV 2 etenee AIDS hitaammin kuin HIV 1
2. HIV 1 leviää nopeammin kuin HIV 2
3. HIV 2 on vaikeampi havaita kuin HIV 1