Ero psykologi ja neuvonantajaPsykologi VS Neuvotteleva

Kun auto hajoaa, et vie se mekaanikko. Kun jokin menee vikaan kehon kuin rikkinäinen käsivarren tai tunnet kipua, joka ei mene pois, menet lääkäriin. Kun olet henkisesti tai emotionaalisesti levoton, menet mielenterveyden ammattilainen.

Mielenterveyden ammattilaisten puhua potilaille auttaakseen heitä ratkaisemaan emotionaalisen ja mielenterveyden ongelmia. Ne ovat valmiina auttamaan ihmisiä selviytymään ja tuntea paremmin. Yleisin mielenterveyden ammattilainen, että ihmiset yleensä menevät ensin, kun he kohtaavat emotionaalisia ongelmia on ohjaaja.

Jos sen jälkeen keskustella potilaan 's kysymykset ongelmat ovat edelleen olemassa, potilas voi tämän jälkeen psykologi, joka voi tehdä diagnoosin, mitä potilas on todella menossa läpi. Psykologi määritellään henkilö, joka on koulutettu ja suorittamaan psykologinen tutkimus, testaus ja hoito. sen lisäksi valmiiksi neljän vuoden kurssi psykologiassa, hänen täytyy täytyy saada erikoiskoulutusta kliinisen psykologian ja viimeistellä Master 'tutkinto psykologian. Hänen on myös saada filosofian tohtorin (FT), psykologian tohtori (PsyD), tai kasvatustieteiden tohtori (KT) astetta. Tämän jälkeen hän voi rekisteröityä psykologi ja hoitaa potilaita, mutta hän ei saa määrätä lääkkeitä.

Jos potilas tarvitsee lääkitystä, hän viitataan psykiatrin tai MD Psykologit ovat lisensoitu vain tutkia potilaan 's käyttäytymisen ja mielenterveyden ongelmia ja hoitaa häntä läpi terapian. Hän saattaa kysyä potilaan' historiaa ja tutkia hänen ongelmia , hänen tunteet ja käyttäytyminen.Ohjaaja, toisaalta, määritellään henkilö, joka antaa neuvoja tai neuvoja. Vaikka mitään tutkinto tai erikoistuminen tarvitaan yhdeksi, tullakseen uskottava, täytyy olla ainakin kaksi tai kolme vuotta tutkimuksen ja koulutusta tällä alalla.

Vaikka psykologi ohjaa potilaiden hoidossa, ohjaajat yleensä antaa potilaille itse suoraan omaan hoitoon. Näin potilas pystyy tunnistamaan hänen ongelmia omasta, katso niiden syitä, ja voi auttaa löytämään tapoja ratkaista ja voittaa ne. Kuka tahansa voi tulla ohjaaja jopa ilman koulutusta tai lisenssiä niin kauan kuin hänellä on runsaasti kokemusta käsittelystä ihmisiä vaivaavat.

Yhteenveto:

1. ohjaaja on henkilö, joka antaa neuvoja, kun psykologi on henkilö, joka on lisensoitu terapeutti.
2. Kuka tahansa voi tulla ohjaaja, vaan ainoastaan ​​ne, jotka ovat suorittaneet neljän vuoden psykologian kurssi, Master 's kliinisen psykologian, ja PhD, joka on PsyD, tai KT voi tulla psykologi.
3. psykologi, hän on yleensä yksi syöksyy hoitokerran kun taas ohjaaja on yleensä kannustetaan että potilas ohjata istunnon.