Ero munasarjakysta ja munasarjasyöpäObaryo vs munasarjasyöpä

Kaavio, jossa vaiheessa 2A-2C munasarjasyöpä.

He sanovat suurin saavutus nainen on äitiys ja toimivuus hänen sukuelimiin on suoraan verrannollinen sen kykyä synnyttää. Siksi on tärkeää, että nainen tekee varma, että hänen terveydentilansa on hyvin hoidettu. Kaksi suurta sairauksia, jotka voivat estää naisen 's tie äitiyteen ovat obaryo ja munasarjasyöpä. Mitä nämä kaksi ja miten niitä voidaan ehkäistä tai eliminoida.

Munasarjakysta

Munasarjakysta on suljettu, sac kaltaisia ​​rakenteita, jotka muodostavat sisällä munasarja ja ne on täytetty joko puolikiinteä tai nestemäinen aine. On pääasiassa tavanomaisempaa hedelmällisessä vuotta. Useimmat naiset, jotka ovat obaryo ovat oireettomia luonteeltaan. Mutta joissakin tapauksissa, yleisin oire on äärimmäinen kipu vatsan tai lantion alueella. Ehto on vahvistettu ja diagnosoidaan kautta lantion tai vatsan ultraääni.

Yleiset syyt

infektio

geneettinen

alkion vika

Krooninen tulehduksellinen ehdot

kasvaimet

Estäminen

Tyypit kystat

Follikulaarinen / Toiminnallinen kysta

Ovulaation aikana muna kasvaa sisällä sac follikkelia. Normaalisti follikkelia taukoja auki ja vapauttaa muna. Kuitenkin, kun follicle ei näin tee follikkelia kasvaa suuremmaksi kuin normaali ja muodostaa kysta sisällä munasarja.

Keltarauhasen kystat

Tämä on nesteen täyttämä kysta, joka muodostaa, kun pussi doesnt 't liukenevat vapauttamisen jälkeen muna, joka ei normaalisti. Nesteen sisällä kertyy ja on todennäköisyys kehittää enemmän nestettä aiheuttaa kysta kasvaa kooltaan.

Dermoid tai Hyvänlaatuinen Kystinen teratomat

Tämä kystinen kasvu koostuu solujen samankaltainen kuin muut kehon osiin, kuten ihon, hiusten, hampaiden ja muiden kudosten

Cystadenomas

Nämä ovat kystat koostuu nestettä, rasvaa tai muita kudoksia löytyy pinnalla munasarja.

Endometrios

Tämä on kysta koostuu kudoksista, jotka normaalisti kasvaa sisällä kohtuun, mutta jostain syystä se kehittää ulkopuolella ja kiinnittyy munasarjat.

* Huomautus: Joissakin tapauksissa, munasarja voi olla suuri määrä pieniä kystat aiheuttaa se suurennetaan. Tämä tila tunnetaan PCOS (munasarjojen monirakkulatauti), ja se on yleisin syy lapsettomuuteen naisilla.

Merkit ja oireet


 


Alavatsakipuja

Vatsan täyteläisyys tai turvotus

Ruoansulatushäiriöt

Varhainen kylläisyyden


virtsapakko

Ummetus

kivulias yhdyntähoitoHoito riippuu koosta ja ulkonäkö kysta nähty ultraääni. Ellei kysta repeämät ja aiheuttaa merkittävää verenvuotoa, jolloin leikkaus on tarpeen.

* Huom: obaryo käsiteltiin edellisessä kohdassa, mutta ymmärtää paremmin koko käsite munasarjasyöpä, munasarjojen kasvain on jäljempänä. Syöpä kysta tai kasvain tunnetaan pahanlaatuinen ja ei-syöpä niitä kutsutaan hyvänlaatuinen.

Tyypit munasarjakasvainten

Kasvaimet voivat muodostua muiden kehon osien ja munasarjat eivät ole poikkeus.

Epiteelin Cell Kasvaimet C alkaa epiteelin tai ulkopintaan munasarja. Tämä kasvaimen tyyppi luokitellaan edelleen:

Hyvänlaatuinen epiteelituumori C: ei syöpä ja eivät leviä tai johtaa haitallinen sairaus.

Kasvaimet Low pahanlaatuistumisriskin (LMP kasvaimet) C tunnetaan rajatapaus epiteelin munasarjasyöpä, tämä kasvain kasvaa hitaasti ja ovat vähemmän hengenvaarallisia kuin useimmat munasarjojen syöpien.

Pahanlaatuinen munasarjan epiteelin kasvaimet C tämä on yleisin kasvain, joka aiheuttaa munasarjasyöpä.

Itusolukasvaimet C alkavat solut, jotka tuottavat munia. Nämä ovat harvinaisia ​​ja yleensä vaikuttaa nuoremman ikäiset naiset. Useimmat sukusolujen kasvaimet ovat hyvänlaatuisia.

Stroomakasvaimet C peräisin soluista, jotka pitävät munasarjojen yhteen ja tuottaa hormoneja: estrogeenin ja progesteronin.

Munasarjasyöpä

Sanasta itse, tämä on syöpä, joka kasvaa munasarjat. Se on usein huomaamatta, kunnes se on tehnyt etäispesäkkeitä muihin osiin lantion ja vatsan. Etiologia on tuntematon, ja jokaisen naisen tulisi tietää, että kysta tai kasvain voidaan tai ei edetä munasarjasyöpä. Näin ollen on erittäin tärkeää käydä gynekologin varten kerran tai kahdesti vuodessa tarkastus, varsinkin kun olet vaarassa.

Kuten mitä edellä mainittiin syy munasarjasyöpä ei ole vielä tunnistettu, mutta on mahdollista Riskitekijät liittyvät siihen. Nämä ovat:

iän myötä

liikalihavuus

vaihdevuosien jälkeen

Suvussa munasarjasyöpä

Suvussa rinta- tai kolorektaalisyövän

Tietyt perhe syöpä (geneettinen) oireyhtymät

Rintasyöpä

Vaikka on olemassa riskitekijöitä, on olemassa myös tekijöitä, jotka alentavat riski saada munasarjasyöpä, näitä ovat muun muassa seuraavat:

raskaus

Imetys

Ehkäisypillerit

Ehkäisylaite injektio DepoMedroxyprogesterone Acetate (DMPA tai Depo-Provera)

Ottaa 'putket sidottu' (munanjohtimen sitomiseen)

Poistaminen kohtu irrottamatta munasarjat (kohdunpoisto)

Vähärasvainen ruokavalio

Merkit ja oireet


 


Vatsan turvotus johtuu kasvava kasvain ja / tai turvotusta

Lantion ja vatsakipu

Selkäkipu

Varhainen kylläisyyden

ruokahalun väheneminen

virtsapakko


helppo fatigability

Vatsavaivat

Ummetus

Kuukautiset muutokset

Painonpudotus

kivulias yhdyntäDiagnoosi

Valitettavasti ei ole olemassa hyviä seulontatestien munasarjasyöpä, vaikka laaja meneillään oleva tutkimus. Imaging (ultraääni, röntgenkuvat, ja TT), ja verikokeet ei tulisi käyttää näyttö, koska ne ovat epätarkkoja ja johtavat monet naiset leikkausta, jotka eivät tarvitse sitä. Diagnoosi on usein epäillään perustuu oireisiin ja fyysinen tentti, ja nämä seuraa kuvantaminen.

Tärkeimmät Hoidot

Leikkaus

kemoterapia

täsmähoitoihin

Säteilyhoito

bottom Line