Ero MD ja PAMD vs PA

Monet mahdollisille lääketieteen opiskelijat joutuvat sekava kuin selkeään erot lääkäri ja Lääkärit Assistant. Jotta erot selväksi, meidän on ymmärrettävä vaatimuksia, jotka johtavat yksi joko PA tai MD ammatin ja tehtävien mukana jokaisessa.

Vuonna perusehdot, jotta sitä voidaan pitää lääkäri, yksi on osallistua ja jatko akkreditoitu lääketieteellisen koulun, joka on lisensoitu myös. Kuten PA, yksi on loppuun lääkärin 'avustaja kurssin ja riippuen tilan, saada luvan suorittaa useimmat tehtävät suorittaman MD, mukaan lukien potilaan tutkimus, joten diagnoosin ja antaa lääkemääräykset. Mutta mikä tärkeintä, PA on aina työskenneltävä lääkärin 's valvonnassa, mikä tarkoittaa jokaisen työn PA on tarkistaa MD.

Kuitenkin suuntaus on, että useat sairaaloissa ja klinikoilla palkata Physicians 'avustajat ainoastaan ​​sen vuoksi, että tämä on halvempaa kuin palkata lääkärit. Mutta paras suositus olisi yhä yhtä vierailla lääkäri joitakin vakavia sairauksia.

Koulutuksen vaatimukset lääkäri ovat kandidaatin 's tutkinto kanssa sopivan matematiikan ja luonnontieteiden ennakkoehdot, neljä vuotta lääketieteellisen koulun, jotka on jaettu 2 vuoden luokkaa ja 2 vuoden työharjoittelun. Tämän lisäksi, ja riippuen erikoistuminen valittu, yksi ehkä ottaa 3 vuotta residenssi. Se lisäisi jopa 11 vuotta korkea lukion koulutusta.Sillä Physician Assistant, yksi on harjoittaa PA ohjelma, joka voi kestää noin 2 vuotta (26 kuukautta). Vaikka kandidaatin 's tutkinto ei ole välttämätöntä, suurin osa a hakijat, jotka tulevat hyväksytyksi palestiinalaishallinnolle ohjelma on kandidaatin 's tutkinto ja kokemusta terveydenhuollossa. Vuoden työssään, PA saattaa joutua ottamaan kertauskursseja ja on kliinistä osaamistaan ​​testattava säännöllisesti.

Tärkeimmät tehtävät PA suorittaa kuuluvat tutkimalla potilaiden, käsittelemällä niitä ottaen potilaan 's sairaushistoria, diagnosoinnin ehdot, määrättäessä lääkitys ja monet niistä tehtävistä, joita MD tekisi. Kuitenkin kaikki nämä valvoo MD.
MD on korkeimmalla tasolla lääketieteen alalla ja siksi lääkäri olisi suoritettava kaikkien lääketieteellisten liittyvien tehtäviensä kokonaan ja itsenäisesti.

Yhteenveto
1. MD on lääkäri, kun PA on lääkäri 's Assistant.
2. MD toimii itsenäisesti, kun taas PA toimii aina valvonnassa MD.
3. Lääkäri vaatii lähes 11 vuotta korkea lukion saada yhtenä kun taas PA tarvitsee noin 2 vuotta, ja jotkut terveydenhuollon kokemus.