Ero Pohjukaissuolihaava ja mahahaava Pohjukaissuolihaava vs mahahaava

Johtuen paljon olosuhteet ja ympäristötekijät, voimme 't help tai välttää ruoansulatuskanavan ongelmia. Miljoonat ihmiset kärsivät tämän ongelman vuosittain erilaisia ​​ruoansulatuskanavan häiriöitä.

Joitakin yleisimpiä ruoansulatuskanavan ongelmat ovat maha- ja pohjukaissuolihaavojen. Pohjukaissuolihaavan eroavat mahahaavan.

Ensimmäinen, anatomia molempien tautien on erilainen. Vuonna pohjukaissuolihaava, haavaumat tapahtuu pohjukaissuolen. Pohjukaissuolen on osa ohutsuolessa. Ohutsuolessa koostuu pohjukaissuolen, ileum, ja jejunum. Vaikka mahahaava, haavaumia esiintyy mahassa.

Miten ne diagnosoidaan? Gastroenterologit tai lääkärit erikoistunut ruoansulatuskanavan, neuvoa potilasta tehdään tähystykseen. Suorittaessaan tähystys, potilas on rauhoittaminen. Sitten ohut putki, jossa on kamera on asetettu suuhun ja etenee joko pohjukaissuoleen tai vatsaan. Kun lääkäri näkee haavaumia, hän voi vahvistaa, että se on haava.

Mitkä ovat syyt? Mahahaava johtuu ennen kaikkea H. pylori, bakteeri. Se aiheuttaa myös pohjukaissuolihaavat. Käyttö tulehduskipulääkkeet ja anti-verenvuoto lääkkeet voivat myös aiheuttaa haavaumia. Tupakointi ja lihavuus aiheuttaa haavaumia.

Mitä oireita? Molemmat haavauma aiheuttaa kipua, erityisesti vatsakipua, kiipeävät ruokatorveen. Kuitenkin mahahaava, kipua ei voida lievittää syömisen. Vuonna pohjukaissuolihaava, se voidaan vähene syöminen. Vuonna pohjukaissuolihaava, on verenvuotoa, ulosteesta kutsutaan melena. Vuonna mahahaavan, on verta, kun potilas oksentaa nimeltään hematemesis. Vuonna mahahaavan, kipua esiintyy 1-2 tuntia ruokailun jälkeen. Vuonna pohjukaissuolihaavan, kipua esiintyy 3-4 tuntia ruokailun jälkeen.

Hoidot molempien haavaumat luottaa antibiootteja vähentää määrä H. pylori bakteereita. Esimerkkejä näistä ovat amoksisilliini, klaritromysiini ja tetrasykliini. Tapauksissa, liikahappoisuuden, antasidit saavat kuten Zantac neutraloimaan mahan happamuutta. Vuonna mahahaavan, potilaita kehotetaan välttämään elintarvikkeita, jotka aiheuttavat liikahappoisuus ja ärsytystä, kuten mausteinen elintarvikkeet; kermainen ja maitomainen elintarvikkeet, kuten maito, juusto, ja jäätelöä. Suklaata ja kahvia on vältettävä samoin. Vuonna pohjukaissuolihaavan, mitään erityistä ruokavaliota ei tarvita. On kuitenkin olemassa havaintoja, jotka alkoholi voi pahentaa pohjukaissuolihaavat. Joten välttää tämän ilmiön, he neuvovat ihmisiä lopettamaan alkoholia.Yhteenveto:

1.

Mahahaavojen esiintyy mahassa, kun taas pohjukaissuolihaavojen esiintyvät pohjukaissuolen.
2.

Mahahaavan aiheuttaa vatsakipuja 1-2 tuntia ruokailun jälkeen. Pohjukaissuolihaavan aiheuttaa kipua 3-4 tuntia myöhemmin.
3.

Mahahaava kipu ei voida vähene syöminen. Vatsa kipu pohjukaissuolihaavat voidaan vähene syöminen.
4.

Mahahaavan aiheuttaa hematemesis tai oksentelua verta samalla pohjukaissuolihaavat aiheuttaa melena tai verta ulosteessa.
5.