Ero radiologia ja röntgenkuvausRadiologia vs Radiografia

Radiologia määritellään haara lääkettä, joka käyttää radioaktiivisia yhdisteitä ja sähkömagneettista säteilyä tai ääniaallot diagnosoinnissa ja hoidossa. Vuonna diagnosoida sairaus, se käyttää radiologisen kuvantamisen tekniikoita, kuten röntgenkuvat, CAT skannaa, MRI, ja ultrasonograms.

Jos yksilö haluaa tutkia radiologia, hänen täytyy lopettaa college ja jatka lääketieteellisen koulun. Hänen residenssi koulutusta hänen on erikoistua radiologian koska radiologian on lääketieteellinen erikoisuus kuten neurologia, urologian ja sisätautien. Vuoden aikana hänen residenssi koulutusta hänen on läpäistävä lääketieteellisen fysiikan kuulustelu, ja sen jälkeen hänen asuntoonsa hänen on läpäistävä Yhdysvaltain hallituksen radiologia (ABR) tai Yhdysvaltain hallituksen lääkäri Specialties (eläimistä saatavien sivutuotteiden) tutkimus saadakseen akkreditoinnin ja lisenssin. Sen jälkeen hän voi joko alkaa harjoittaa ammattiaan tai hän voi mennä yhteyteen koulutusta subspecialties radiologian kuten; isotooppilääketieteen lapsipotilailla radiologia, rinta ja naiset 's radiologia tai toimenpideradiologiassa mm.

Radiografia, toisaalta, on prosessi, jossa otetaan kuvia kehon säteilyn käytön auttamaan oikean diagnoosin sairaus. Se on hyvin olennainen osa lääketieteen koska radiologien perustavat diagnoosi näitä kuvia. Radiografia myös lääkäreitä, joiden perusteella, miten tehokkaasti hoitaa potilasta 's vaivoja. Se käyttää röntgenkuvia kehittää selkeät kuvat jopa tihein alueen elin. Se käyttää magneettista energiaa hankkia kuvia, jotka sitten näkyvät tietokoneella näyttö.

On olemassa useita muita tyyppejä radiologisissa jotka käyttävät kehittyneempää tekniikkaa, kuten läpivalaisu jossa käytetään hämäränäön tekniikkaa, tietokonetomografia (CT), joka käyttää erityistä skannaus kone, joka voi tuottaa 3D-kuvia.Isotooppilääketieteen hyödyntää antaminen radioaktiivisten aineiden potilaaseen 's järjestelmä, joka antaa pois säteilyä, jotka vangiksi kameralla ja antaa lääkäreille hyvin selkeä ja tarkka näkemys siitä, miten hyvin elin toimii. Magneettikuvaus (MRI), ultraäänellä , ja mammografia ovat myös tyyppisiä radiologisissa.
Radiologit ei voi antaa tarkan diagnoosin vaivoja ilman tukea radiografian eivätkä ne voi tarjota oikean hoidon menettelyjä, jos heillä ei ole esitys valtion potilaan 's elimiin. Sädehoidon ja radiografiatyö yhteen, jotta potilaat saisivat asianmukaista diagnosointiin ja hoitoon.

Yhteenveto:

1. Radiology on erikoistunut lääketieteen ala, kun radiografia on tekniikka käytetään lääketieteessä.
2. Radiology on diagnoosi ja sairauksien hoidossa, kun radiografian on tuotannon kuvia elimissä, jotka muodostavat perustana radiologien diagnosointiin ja hoitoon tiettyjen vaivoja.
3. Radiology kestää kauemmin tutkia, koska vain ne, jotka ovat lopettaneet lääketieteellisen koulun voi erikoistua radiologia taas vain ylioppilastutkinto tarvitaan opiskella radiografian.