Ero nivelreuman ja SelkärankareumaNivelreuman vs. Selkärankareuma

Miten useita sairauksia alkaa tai tapahtua edelleen suuri mysteeri lääkäreille, jotka yrittävät selittää näitä ilmiöitä. Tietyissä olosuhteissa jotkut tauti 's etiologian tai alkuperä muuttuu tuntemattomia. Sillä lääketieteellisesti kalteva, tuntematon alkuperä sairautta kutsutaan nimellä' idiopaattinen '. Lisäksi nämä tyyppisiä sairauksia sanotaan johtuvan elimistön' s omia puolustusmekanismeja, immuunijärjestelmää. Sen sijaan, että taistelivat vieraiden esineiden ja haitallisten mikro-organismien, jotka yrittävät hyökätä kehon, kehon 's oma immuunijärjestelmä taistelee kehon järjestelmä itse. Tuntemattomasta syystä, kehon vaarantuu tarpeettomilta hyökkäyksiä immuunivastetta luotu. Nämä sairaudet, jotka johtuvat elimistön 'omia immuunivasteesta kutsutaan autoimmuunisairauksia. Erittäin yleisesti kuullut joka vaikuttaa nopeasti kasvava joukko yksilöitä nykyään kutsumme kuten nivelreuman tai yksinkertaisesti kutsutaan kuin RA.

Reumaattinen niveltulehdus on autoimmuunisairaus tuki- ja liikuntaelimistön jossa se vaikuttaa luut, nivelet, ja jopa elimiä. Se on pääasiassa tunnusomaista tulehdus ja jäykistyminen nivelten sijaitsevat pääosin raajoissa sekä käsissä ja jaloissa. Se erottuu kahdenvälistä osallistumista molempien nivelten. RA on yksi autoimmuunisairauksiin, jotka aiheuttavat paljon kipua kärsivän yksilön. Kuitenkin monen muun tyyppisiä reumasairaudet ovat paljon samanlaisia ​​ominaisuuksia RA. Yksi sen läheisillä tauti suhteet on mitä kutsutaan selkärankareuman. Vaikka molemmat ehdot kuuluvat autoimmuunisairauksien luokan sairauksien, joitakin eroja sitten laikullinen erottamaan kaksi.

Selkärankareuman, kuten RA, on autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa luiden, nivelten ja elimiä. Kuitenkin toisin kuin RA, se ei liittyy pääasiassa nivelet raajojen vaan on tunnusomaista vaikuttaa liikkuvuuteen selkärangan ja SI nivelet. Selkärankareuma (AS) on progressiivinen tulehdus ja jäykistymistä selkärangan ja sen osia. Pitkällä aikavälillä, AS voi johtaa nikamien kiinnityslämpötilassa ja lopulta saattaa aiheuttaa taivutettu asento. Mitä vaikuttaa luinen osien, AS vaikuttaa lähinnä aksiaalinen luuranko kun se harvoin RA. Anatomisesti puhuminen, RA yleensä aiheuttaa suurta tulehduksen synovium tai kalvo, joka toimii vuori noin nivelet. Toisaalta, AS aiheuttaa tulehduksen, että enthesis, paikka, jossa luu on lisätty jänne. Molemmat sairaudet ovat ominaista remissions ja pahenemisvaiheita.

Nivelreuma ja selkärankareuma ilmentämään ryhmä samanlaisia ​​oireita. Molemmat häiriöt liittyy kokee aamu jäykkyys, pahoinvointi, huonovointisuus ja väsymys. Vaikka niillä on sama joukko oireita, RA esiintyy yleisesti naisilla kolminkertaistuu numeron AS on yleisempää kolmanneksella, että mies ryhmä. Molemmat sairaudet näkyvät alussa yksilön 's aikuisuuteen. AS alkaa vähän aikaisemmin huipussaan puhkeamista vuotiaita 20- 30 vuotias, kun RA piikit hieman myöhemmin aikuiselämään vuotiaita 30-40 vuotta vanha. johtuen sydänsairaus komplikaatioita, RA näyttää olevan suurempi vaikutus kuolleisuuteen varten vaikuttaa yksilöiden toisin AS.

Alimmalle riville, kuten mikä tahansa muu autoimmuunisairaus tai reumasairauksien, nivelreuman ja selkärankareuman ovat molemmat indiscernible olosuhteet, jotka ovat vaikuttaneet elämään häiritsevästi. Koska krooninen kipu ja lopulta vamma, radan haavoittuvuuden yksilö 'elämä on täysin muuttunut. Sen vuoksi on välttämätöntä, että tukevaa hoitoa on tarpeen lievittääkseen näistä salaperäinen olosuhteissa.

Yhteenveto:1. RA on lähinnä nivelet raajojen kun AS on ominaista vaikuttamalla liikkuvuus selkärangan ja SI nivelet.

2. Mitä vaikuttaa luinen osien, AS vaikuttaa lähinnä aksiaalinen luuranko kun se harvoin RA.

3. RA yleensä aiheuttaa suurta tulehduksen synovium tai kalvo, joka toimii vuori noin nivelet. Toisaalta, AS aiheuttaa tulehduksen, että enthesis, paikka, jossa luu on lisätty jänne.

4. RA esiintyy yleisesti naisilla kolminkertaistuu numeron AS on yleisempää kolmanneksella, että mies ryhmä.

5. AS alkaa vähän aikaisemmin huipussaan puhkeamista vuotiaita 20- 30 vuotias, kun RA piikit hieman myöhemmin aikuiselämään vuotiaita 30-40 vuotta vanhoja.