Ero Valkoinen ja veren punasolujaValkoinen vs veren punasoluja

Ihmiskeho koostuu joukoittain erittäin tärkeitä soluja. Tässä yhteydessä on kaksi erittäin tärkeää verisoluja, jotka saivat hyvin mitättömiä nimet ja nämä ovat valkosolujen ja punasoluja. Joten miten ne eroavat toisistaan?

Toimintansa kaksi verisolut ovat hyvin erilaisia ​​tehtäviä elimistössä. Päällimmäisenä, punasolut (RBC) varmistaa, että riittävästi happea syötetään koko kehon. Heillä on pigmentti nimeltä hemoglobiini '' hapenkuljetuskyvyn komponentti veressä.

Toimittavat riittävä hapensaanti järjestelmään vastaa riittäviä määriä energiaa. Siksi, kun joku kärsii anemia (alhainen RBC määrä), niin hän todennäköisesti ilmestyy heikko ja unenergetic. Vastakkainen (epätavallisen korkea RBC määrä) on myös huono yksi 's terveys, koska se voi aiheuttaa munuaisten sairaudet ja jopa fibroosia elinten keuhkojen (hengityksen) järjestelmä kuin keuhkot. Heillä on myös paksumpi veren viskositeetti tekee niistä altis sydänsairauksien ja kohonneen verenpaineen.

Paitsi sen tehtävää huolehtia happea elimistössä, se toimii myös keskipitkällä päästä eroon joistakin jätemateriaaleja. Hiilidioksidi on yksi niistä. Tätä kaasua poimima RBC sen karkottamiselle järjestelmän läpi useita aineenvaihduntaan.

RBC: Tunnetaan myös niiden vaihtoehtoisten lääketieteellinen termi kuin punasolujen. Koska niiden esiintyminen veressä, ne edistävät sen luonnollinen punainen väri. Valkosolut, päinvastoin, muuten kutsutaan leukosyyttien.

WBCs torjua vieraita hyökkääjiä, koska ne ovat ensisijainen aineita vastuussa kehon 'luonnollinen immuunipuolustusta. He taistelevat lähes minkä tahansa taudinaiheuttaja, kuten bakteerien, loisten ja myös allergeeneja. T-solu on tietyntyyppisen WBC joka vaarantuu henkilöllä ovat HIV-tartunnan. kuten RBC, ylimäärä WBCs on myös haitallista terveydelle. Itse asiassa tämä tila tunnetaan leukemia, kansanomaisesti pitää verisyöpä. on myös joitakin lääkkeitä, jotka voivat johtaa päinvastaiseen (väheneminen WBCs). Jotkut psykiatriset huumeet kuten Klotsapiini voi aiheuttaa tällaista ja puolestaan ​​tekee henkilö helppo kohde eniten sairauksia.RBCs ovat lukumäärältään '' noin 5 miljoonaa jokaisessa mm3 verta. Tämä on aivan liian paljon verrattuna WBCs että vain summa 3000 7000 per mm3 verta. Niiden elinikä myös vaihdella, koska RBC elävät yleensä pidempään (120 päivää) verrattuna WBCs (4 päivää eniten).

Rakenne viisasta, RBC don 't ole mitään ytimet verrattuna valkosolujen (WBC). Niiden muoto voi muuttua aivan erityisesti silloin, kun ne tulevat ahtaalle. WBCs 'muoto riippuu niiden tietyn toiminnon.

1. RBCs ovat hyödyllisiä kuljetukseen happea ja hiilidioksidia kehossa kun WBCs ovat hyödyllisiä niiden roolia kehon 'luonnollinen puolustus kesti.

2. RBCs ovat lukumäärältään verrattuna WBCs