Ero Keliakia ja keliakian keliakiaa vs keliakian

Keliakian, otherwhise tunnetaan gluteeniherkkyys, on sairaus, jossa ihmiset siedä gluteenia. Se on laaja käsite, jota käytetään kaikenlaisiin herkkyys tai siedä gluteenia. Keliakia on ensimmäinen sellainen keliakian, joka oli diagnosoitu jo 1940-luvulla. Keliakia on tulehdus yläosan ohutsuoleen, mikä johtuu pääasiassa keliakian.

Noin 15 prosenttia ihmisistä ympäri maailmaa kärsii keliakian tai gluteeniherkkyys taas vain yksi prosentti ihmisistä tiedetään diagnosoitu keliakia. Mutta tosiasia on, että keliakia ei ole niin paljon diagnosoitu, mikä tarkoittaa sitä, että useimmat ihmiset eivät tiedä, että heillä on keliakia.Ihmiset, joilla on keliakia ja keliakia on sama hoitomuoto koska molemmat liittyvät gluteenia. Paras hoito, joka on saatavilla sekä keliakian ja keliakia on ruokavalio, joka on gluteeniton.
Henkilöille, joilla on keliakia, syövät enemmän gluteenia voi aiheuttaa anemiaa, suoliston vaurioita, osteoporoosi, suolen vuotavat oireyhtymä, aliravitsemus, keskenmeno, hedelmättömyys, masennus ja jopa tiettyjen syöpien. Lapsilla, jos keliakia ei diagnosoitu eary, se voisi johtaa käyttäytymisen ongelmia, lyhytkasvuisuus ja väärä kehitystä.
Jotkut oireet liittyvät keliakian ovat ripuli, vatsan turvotus, oksentelu, kalpea ulosteet, vatsakipu, ummetus, anemia, ahdistuneisuus, nivelkipu, pistely, äärimmäinen väsymys, haavaumat suussa, ihon kutina ja epäsäännöllisiksi. Kun kyseessä on gluteeniyliherkkyyden tai keliakian, oireet ovat samat.
Yhteenveto

1. Gluteeni intoleranssi on laaja käsite, jota käytetään kaikenlaisiin herkkyys tai siedä gluteenia. Keliakia on tulehdus yläosan ohutsuoleen, mikä johtuu pääasiassa keliakian.
2. Keliakia on ensimmäinen sellainen keliakian, joka oli diagnosoitu jo 1940-luvulla.
3. Ihmiset, joilla on keliakia ja keliakia on sama hoitomuoto koska molemmat liittyvät gluteenia ja paras hoito saatavilla on ruokavalio gluteeniton.
4. Noin 15 prosenttia ihmisistä ympäri maailmaa kärsii keliakian tai gluteenia herkkyys, kun taas vain yksi prosentti ihmisistä tiedetään diagnosoitu keliakia.