Ero aktiivinen ja passiivinen immuniteettiAktiivinen vs passiivinen immuniteetti

Kaikkialla maailmassa ihmiset ovat nyt tietoisia vaaroista viruksen puhkeamisen ja vaikutukset ihmiskunnalle. Kaikki meistä olivat aghast kuulla tai edes lukea raportit edellisten virusten epidemioiden jotka ovat vaivanneet eri maissa. Niiden kyky aiheuttaa vahinkoa elimistöön on erittäin vakava todellakin. Kuitenkin lääkärit ovat jatkuvasti etsimään keinoja torjua näitä viruksia. He etsivät aina keinoja tehostaa ihmisen 'immuunijärjestelmä estää puhkeamisen toistuminen. Ne otetaan huomioon yksilön' oman immuniteetti.

Nyt saatat kysyä, mikä on koskemattomuus? Se osoittaa kehon 'kykyä taistella taudinaiheuttajia tai ulkomaisen organismeja aiheuttaa vahinkoa kehosta. Siihen liittyy immuunijärjestelmään ja sen ensisijainen puolustus, pidetään vasta-aineita. Vasta-aineet tulevat eri tyyppejä ja ne hyökkäävät vieraita yhdiste, joka tulee osaksi elin.

Lisäksi koskemattomuutta on jaettu kahteen päätyyppiin, aktiivisen ja passiivisen immuniteetin. Molemmat ovat myös jaettu syvemmälle alatyyppiä, jotka ovat aktiivisia, luonnon, aktiivinen-keinotekoinen, passiivinen-luonnollinen, ja passiivinen-keinotekoinen immuniteetin. Erot tässä käsitellään.

Ensinnäkin aktiivinen immuniteetti tarkoittaa, että suoraan muodossa vasta joutuessaan kosketuksiin antigeenin, joka on toinen termi ulkomaisten organismeja, jotka aiheuttavat reaktioita elimistössä 's puolustusmekanismeja. Vain antigeenien läsnäolosta tulee kehosta muodossa tällaisia ​​vasta-aineita.

Aktiivisessa-luontaista vastustuskykyä, suora altistuminen tautitiloja, kuten tuhkarokko, mahdollistaa kehon 'muistaa' tämä antigeeni ja sitten luoda vasta-aineita. Tämä estää sinua sairastua tuhkarokon uudelleen. Toisaalta, aktiivisessa-keinotekoinen immuniteetin, sinulle annetaan eläviä heikennettyjä antigeenejä kehon muodostaa vasta-aineita hyökätä antigeenejä. Esimerkiksi rokote estää hepatiitti B olisi annettu sinulle etukäteen kehon estää todellisen sairauden esiintymisen.

Ota huomioon, että aktiivisen immuniteetin, elimistö itse tekee vasta-aineita suojella sinua.Vuonna passiivinen immuniteetti, yksilöt eivät ole vasta-aineita, vaan ovat välittyminen heille Luonnossa tai ihmisen väliintuloa. Vasta-aineet annetaan jo työskentelevät ja voi suojata vastaanottajan sairaudesta.

Passiivisessa-luonnollinen, on suora siirto vasta yhdeltä ihmiseltä toiselle ilman tietoista pyrkimystä. Yksi hyvä esimerkki tämäntyyppisestä koskemattomuus on siirtää vasta-äidistä lapseen sen kehitys kohdussa. Kun vauva on syntynyt, se on suojattu antigeenejä tietyn ajan. Passiivisessa-keinotekoinen immuniteetti, henkilölle annetaan vasta kautta lääketieteen keinoin, kuten immuniteettia tukahdutetaan saavilla henkilöillä vasta kautta suonensisäisen hoidon.

Yhteenveto:

1. Aktiivinen immuniteetti osoittaa vasta-aineiden muodostumista suorasta altistuksesta antigeeniin.

2. Aktiivinen immuniteetti on jaettu 2 alatyyppeihin, aktiivinen-luonnollinen ja aktiivinen-keinotekoinen.

3. Passiivinen immuniteetti tarkoittaa, että vasta-aineet välittyminen vastaanottajalle, jopa ilman altistusta antigeenille.